Acuzatii de musamalizare a unui caz de COVID-19 la un colegiu din Bucuresti. Conducerea institutiei ar fi incercat sa blocheze desfasurarea controlului

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 20:52
4010 citiri
Acuzatii de musamalizare a unui caz de COVID-19 la un colegiu din Bucuresti. Conducerea institutiei ar fi incercat sa blocheze desfasurarea controlului
Colegiul National "Gheorghe Sincai" FOTO Facebook/ Colegiul National Gheorghe Sincai

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, cere inaintarea unei plangeri penale impotriva conducerii Colegiului National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti, acuzand conducerea unitatii ca "nu a raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situatie care ar fi generat, conform cadrului normativ in vigoare, intrarea in scenariul rosu de functionare", se arata intr-un comunicat de presa emis de Primaria Sectorului 4.

Consiliul de Administratie al scolii ar fi cunoscut situatia inca de pe 30 septembrie, insa adevarul a iesit la iveala doar astazi, 1 octombrie, in urma unui control care a constatat faptul ca un caz de SARS-COV-2 nu a fost raportat de conducerea unitatii de invatamant.

"Ca urmare a mai multor sesizari primite din partea unor parinti ai copiilor inscrisi la Colegiul National "Gheorghe Sincai", membrii ai Directiei Corp Control din cadrul Primariei Sectorului 4 au efectuat, astazi, un control in urma caruia s-a constatat faptul ca persoanele din conducerea unitatii de invatamant mentionate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situatie care ar fi generat, conform cadrului normativ in vigoare, intrarea in scenariul rosu de functionare.

Potrivit informatiilor obtinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administratie al scolii inca de miercuri, 30 septembrie 2020.

Intrucat acest aspect contravine tuturor normelor legale si sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a dispus ca impotriva conducerii colegiului sa fie inaintata, in regim de urgenta, o plangere penala pentru zadarnicirea combaterii bolilor", se arata in comunicatul emis de Primaria Sectorului 4.

Primaria Sectorului 4 mai precieaza in comunicat ca autoritatile locale s-au lovit de un comportament agresiv din partea directorului adjunct si directorului colegiului, care au incercat sa blocheze desfasurarea controlului.

"De asemenea, avand in vedere faptul ca in timpul activitatii, angajatii autoritatii locale au fost agresati verbal de catre directorul adjunct si directorul colegiului in incercarea de a bloca activitatile de control, acestia vor depune, in cursul zilei de maine, 2 octombrie 2020, plangeri penale pentru ultraj.

Avand in vedere nevoia de a gestiona in timp util toate masurile preventive si de combatere a efectelor pandemiei cu Covid-19, adresam conducatorilor tututor unitatilor de invatamant un apel la responsabilitate si rugamintea de a raporta in timp real fiecare confirmare a infectarii cu SARS-COV-2 in randul elevilor si al angajatilor scolilor."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#colegiu, #Bucuresti, #Daniel Baluta, #plangere penala , #coronavirus