Al 14-lea caz de coronavirus confirmat in Romania

Duminica, 08 Martie 2020, ora 16:14
10056 citiri
Al 14-lea caz de coronavirus confirmat in Romania
Foto: Hepta.ro/Arhiva

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat in Romania: este vorba despre o femeie din Bucuresti, de 42 de ani, apropiata de barbatul de 49 de ani diagnosticat sambata.

Femeia se afla in centrul de carantina Bucuresti si urmeaza sa fie transferata la Matei Bals.

"Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, Bucuresti. Este contact apropiat al barbatului de 49 de ani, din Bucuresti, confirmat pozitiv in cursul zilei de ieri (sambata - n.r.). Femeia se afla in centrul de carantina Bucuresti si urmeaza sa fie transferata la Matei Bals", se arata intr-o informare de presa a Grupului de Comunicare Strategica (GCS).

Barbatul din Bucuresti, in varsta de 49 de ani, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat si primul din Capitala.

El s-a prezentat sambata seara la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals cu febra, dar cu simptomatologie care nu intra in definitia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe si pentru coronavirus, avand in vedere ca persoana calatorise in Italia.

Reamintim ca sambata au fost confirmate patru noi cazuri de infectare cu coronavirus in Romania - un barbat din judetul Galati, de 72 de ani, care venise din Italia in urma cu o saptamana; un barbat de 49 de ani intors din Roma la sfarsitul lui februarie, primul caz din Bucuresti; o tanara de 15 ani din Timisoara si alta de 16 ani din Hunedoara.

In acelasi timp, insa, un tanar de 16 ani, elev de liceu din judetul Timis, s-a vindecat si a fost externat.

Asadar, acum in Romania avem 4 cazuri de pacienti vindecati de COVID-19 si inca 10 cazuri in care testele au iesit pozitive.

Si celelalte trei persoane declarate vindecate au fost externate. Este vorba de o femeie de 38 de ani si un barbat de 47 de ani din Timisoara si de tanarul din Gorj, care a fost primul caz de coronavirus din Romania.

In plus, mai sunt trei romani cu coronavirus in Italia, confirmati de MAE, dar si unul in Spania, despre care insa au aparut informatii deocamdata doar in presa iberica.

Pe de alta parte, cei doi romani infectati de pe nava din Japonia s-au vindecat si s-au intors acasa.

In ce priveste masurile dispuse de autoritati, incepand de duminica, au fost interzise activitatile care presupun un numar de participanti mai mare de 1.000. Totodata, au fost adoptate criteriile care pot determina inchiderea scolilor unde apare un caz de imbolnavire de COVID-19.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, duminica la pranz, in Romania, 15 persoane se aflau in carantina institutionalizata, iar 12.734 de persoane in auto-izolare.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#caz coronavirus confirmt Bucuresti , #coronavirus