Alte sase posibile simptome adaugate pe lista celor care indica infectarea cu noul coronavirus

Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 10:20
22423 citiri
Alte sase posibile simptome adaugate pe lista celor care indica infectarea cu noul coronavirus
Foto: Arhiva Pixabay.com

Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC) din SUA a adaugat sase noi simptome pe lista posibilelor semne de COVID-19. Anterior, CDC mentiona doar febra, tusea si scurtarea respiratiei.

Agentia americana a decis sa mareasca aceasta lista incluzand: frisoanele, tremuraturile, durerile musculare, durerile de cap, usturimile in gat si pierderea gustului sau a mirosului. In plus, scurtarea respiratiei s-a transformat in "scurtarea respiratiei sau dificultatile respiratorii", relateaza CBS.

Curgerea nasului apare rareori in cazul COVID-19, iar stranutul inca nu este considerat un simptom al infectarii cu noul coronavirus.

"Bolnavii de COVID-19 prezinta o paleta larga de simptome raportate, putand evolua de la o situatie usoara pana la una grava", se precizeaza pe site-ul CDC. Conform sursei citate, oricare dintre cele noua simptome asociate cu COVID-19 poata aparea in oricare dintre zilele intervalului stabilit de medici la 2-14 zile de la expunerea la virus.

CDC recomanda solicitarea imediata de ajutor medical in cazul in care apar:

  • Dificultati in respiratie
  • O durere sau o presiune in piept persistenta
  • Confuzie sau ameteala la desteptare
  • Albastrirea buzelor sau a fetei

Conform OMS, cele mai comune simptome raman febra, tusea uscata si starea de oboseala. Unii pacienti mai prezinta dureri, congestii nazale, usturime in gat sau diaree, se mai arata pe site-ul OMS. Insa, sunt si bolnavi care manifesta doar simptome usoare.

Conform statisticilor, circa 80% dintre pacienti se vindeca fara sa necesite tratament in spital, insa restul se imbolnavesc grav si au probleme respiratorii.

"Chiar si cei care se imbolnavesc usor pot transmite virusul. Toti cei care, indiferent de varsta, fac febra, tusesc si respira greu trebuie sa consulte medicul", se mai arata pe site-ul OMS.

Urmareste evolutia pandemiei de Covid-19 la nivel mondial AICI.

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre Covid-19, transmise in format LIVE text.

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#simptome coronavirus, #simptome Covid , #coronavirus