Anthony Fauci, despre noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie: "Produce mai multe daune, inclusiv deces"

Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 09:58
3989 citiri
Anthony Fauci, despre noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie: "Produce mai multe daune, inclusiv deces"
Anthony Fauci sustine ca noua tulpina COVID-19 este mai periculoasa FOTO Twitter

Autoritatile americane ar trebui sa se astepte la ce este mai rau in legatura cu noua tulpina a coronavirusului, a declarat duminica expertul-sef in boli infectioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA.

"Trebuie se ne asumam acum ca (versiunea) care circula in special in Marea Britanie are o crestere a virulentei, in special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, intr-o emisiune la postul de televiziune CBS.

Rata a mortalitatii cu 30% mai mare

El a comentat noile descoperiri conform carora noua forma a virusului, originara din Marea Britanie, are o rata a mortalitatii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina initiala.

"Este o crestere semnificativa", a precizat Fauci.

"Vrem sa analizam si noi datele, dar avem toate motivele sa le credem", a afirmat el in legatura cu autoritatile britanice.

In privinta unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus ca vaccinurile par sa fie mai putin eficiente impotriva acesteia "in unele cazuri".

In acelasi timp, dr. Deborah Birx, fosta coordonatoare a campaniei impotriva coronavirusului in cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a facut dezvaluiri in legatura cu atitudinea administratiei precedente fata de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Alba care credeau cu certitudine ca este vorba de o farsa", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informatiile erau confuze la inceput", a precizat ea.

"Toata lumea a facut interpretari pe baza a ce stia", a adaugat ea.

Deborah Birx s-a gandit la demisie

Deborah Birx, devenita celebra pentru tacerea ei in timpul unei conferinte de presa incoerente din aprilie 2020 in care Trump a sugerat folosirea inalbitorului ca tratament impotriva COVID-19, a spus ca s-a gandit "mereu" sa isi dea demisia din acest grup de lucru disfunctional.

"De ce ai vrea sa treci prin asa ceva in fiecare zi?", a declarat ea.

"A trebuit sa ma intreb in fiecare dimineata: Este ceva ce cred ca pot sa fac care sa ajute la combaterea pandemiei? Si m-am intrebat asta si in fiecare noapte", a adaugat Deborah Birx, care a afirmat in decembrie ca intentioneaza sa se retraga.

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#anthony fauci, #Covid 19, #tulpina noua covid, #contagios , #coronavirus