Anthony Fauci, despre noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie: "Produce mai multe daune, inclusiv deces"

Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 09:58
4025 citiri
Anthony Fauci, despre noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie: "Produce mai multe daune, inclusiv deces"
Anthony Fauci sustine ca noua tulpina COVID-19 este mai periculoasa FOTO Twitter

Autoritatile americane ar trebui sa se astepte la ce este mai rau in legatura cu noua tulpina a coronavirusului, a declarat duminica expertul-sef in boli infectioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA.

"Trebuie se ne asumam acum ca (versiunea) care circula in special in Marea Britanie are o crestere a virulentei, in special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, intr-o emisiune la postul de televiziune CBS.

Rata a mortalitatii cu 30% mai mare

El a comentat noile descoperiri conform carora noua forma a virusului, originara din Marea Britanie, are o rata a mortalitatii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina initiala.

"Este o crestere semnificativa", a precizat Fauci.

"Vrem sa analizam si noi datele, dar avem toate motivele sa le credem", a afirmat el in legatura cu autoritatile britanice.

In privinta unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus ca vaccinurile par sa fie mai putin eficiente impotriva acesteia "in unele cazuri".

In acelasi timp, dr. Deborah Birx, fosta coordonatoare a campaniei impotriva coronavirusului in cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a facut dezvaluiri in legatura cu atitudinea administratiei precedente fata de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Alba care credeau cu certitudine ca este vorba de o farsa", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informatiile erau confuze la inceput", a precizat ea.

"Toata lumea a facut interpretari pe baza a ce stia", a adaugat ea.

Deborah Birx s-a gandit la demisie

Deborah Birx, devenita celebra pentru tacerea ei in timpul unei conferinte de presa incoerente din aprilie 2020 in care Trump a sugerat folosirea inalbitorului ca tratament impotriva COVID-19, a spus ca s-a gandit "mereu" sa isi dea demisia din acest grup de lucru disfunctional.

"De ce ai vrea sa treci prin asa ceva in fiecare zi?", a declarat ea.

"A trebuit sa ma intreb in fiecare dimineata: Este ceva ce cred ca pot sa fac care sa ajute la combaterea pandemiei? Si m-am intrebat asta si in fiecare noapte", a adaugat Deborah Birx, care a afirmat in decembrie ca intentioneaza sa se retraga.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#anthony fauci, #Covid 19, #tulpina noua covid, #contagios , #coronavirus