Aproape 1.000 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor sanitare, in ultimele 24 de ore

Joi, 10 Septembrie 2020, ora 16:06
1470 citiri
Aproape 1.000 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor sanitare, in ultimele 24 de ore
Foto: Pixabay

Angajatii MAI si ai altor structuri abilitate au aplicat, in ultimele 24 de ore, 983 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 226.790 lei, operatorilor economici si persoanelor care nu au respectat masurile de protectie sanitara, in contextul pandemiei de COVID-19.

"Angajatii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, impreuna cu autoritatile locale, au verificat in cursul zilei de 9 septembrie 2.606 de operatori economici si 21.129 de persoane", informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Din totalul sanctiunilor, 709 sanctiuni contraventionale au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activitati in spatiul public sau privat inchis pentru care au fost instituite interdictii si restrictii, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala - in valoare de 100.890 de lei, 15 sanctiuni contraventionale operatorilor economici pentru organizarea de activitati in spatiul public sau privat inchis pentru care au fost instituite interdictii si restrictii - in valoare de 24.900 de lei si 259 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 101.000 de lei, pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, conform Legii nr. 61/1991.

La activitati au participat 4.890 politisti, 1.917 de jandarmi, 569 de politisti de frontiera, 124 de cadre ISU, 1.679 politisti locali, 42 de reprezentanti ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 25 de reprezentanti ai structurilor Ministerului Sanatatii, 37 de angajati ai Ministerului Muncii si 21 reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

La linia telefonica TELVERDE (0800800165), operationalizata incepand cu data de 14 iulie, dedicata special sesizarii neregulilor in context COVID-19, in data de 9 septembrie, au fost primite 13 apeluri telefonice.

Sesizarile au fost directionate pentru verificari la nivelul municipiului Bucuresti si a altor trei judete, fiind semnalate, in special, nereguli privind purtarea mastii de protectie si pastrarea distantarii sociale.

Una dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat in urma verificarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#Amenzi, #contraventii, #nerespectare, #masuri, #sanitar, #sanatate, #coronavirus , #coronavirus