Doua saptamani de restrictii in municipiul Suceava, incepand de vineri: se inchid restaurantele, iar masca devine obligatorie in mai multe spatii. Primarul: "Sa nu uitam de unde am plecat"

Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 15:26
2607 citiri
Doua saptamani de restrictii in municipiul Suceava, incepand de vineri: se inchid restaurantele, iar masca devine obligatorie in mai multe spatii. Primarul: "Sa nu uitam de unde am plecat"
Ion Lungu este primarul orasului Suceava FOTO Facebook/ Ion Lungu

Autoritatile din municpiul Suceava au impus noi restrictii incepand de vineri, 9 octombrie 2020. Se inchid restaurantele, cafenelele, salile de cinema, iar purtarea mastilor de protectie devine obligatorie in mai multe spatii, inclusiv pe strada, in anumite situatii.

Cresterea galopanta a infectarilor cu noul coronavirus, care a ajuns vineri la o incidenta de 1,71 imbolnaviri la mia de locuitori, in municipiul Suceava, a dus la impunerea unui nou set de masuri si restrictii, transmite Monitorul de Suceava.

Decizia aplicarii noilor masuri a fost luata vineri dupa-amiaza, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu aplicare din aceeasi zi, timp de doua saptamani.

Practic, masurile se aplica in perioada 09 - 23 octombrie, timp in care se spera la o limitare a raspandirii virusului, in caz contrar, existand riscul de a se ajunge din nou la carantinarea orasului, ca la inceputul anului.

Decizia CJSU privind aplicarea noilor masuri

1. Se instituie obligativitatea purtarii mastilor de protectie, care sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele peste 5 ani, pe o raza de 50 de metri in jurul unitatilor scolare - gradinite, scoli, licee, universitate, in municipiul Suceava.

2. Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii aglomerate (piete agroalimentare, Bazar, statii de transport public, peroanele de gari, spatii de agrement si obiective turistice).

3. Se vor intensifica activitatile de control in piete, targuri, mijloace de transport in comun si in perimetrul unitatilor scolare.

4. Primaria Suceava va suplimenta cu 20 de autobuze numarul mijloacelor de transport in comun, in vederea evitarii supraaglomerarii.

5. Organizarea si desfasurarea activitatii cu publicul a cinematografelor si institutiilor de spectacole si/sau concerte in municipiul Suceava se suspenda in perioada 09 - 23 octombrie.

6. Spectacolele si/sau concertele, evenimentele culturale in municipiul Suceava se suspenda in perioada 09 - 23 octombrie.

7. Activitatea tuturor restaurantelor si a cafenelelor se suspenda, cu exceptia celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor si a altor unitati de cazare din municipiul Suceava, unde servirea este permisa doar pentru clientii cazati.

Primarul Sucevei: Sa nu uitam de unde am plecat!

In contextul luarii acestor decizii de catre CJSU si al cresterii gradului de infectare in municipiu la 1,71 la mia de locuitori, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis un "apel din suflet" tuturor locuitorilor, indemnandu-i sa faca tot ce se poate pentru ca numarul imbolnavirilor sa scada, in perioada urmatoare:

"Fac apel la suceveni sa respecte regulile si masurile impuse, ne indreptam vertiginos spre o incidenta a imbolnavirilor de 2 la mia de locuitori, de acolo mai e doar un pas pina la carantinare...Sa nu uitam de unde am plecat si cat am patimit in primavara! Ii rog din suflet pe suceveni sa isi ia toate masurile de precautie necesare, sa limitam extinderea raspandirii virusului si sa scadem numarul imbolnavirilor!".

Incidenta imbolnavirilor cu noul coronavirus a crescut de la 1,59 la mia de locuitori la 1,71 la mia de locuitori, iar la nivelul judetului s-au confirmat 94 de noi imbolnaviri. In municipiul Suceava vineri erau 218 cazuri de Covid in evolutie, dintre care 37 depistate in ultimele 24 de ore.

Lista zonelor din Romania cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Explozie de infectari in Bucuresti si in opt judete

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
#suceava, #masuri restrictive, #coronavirus, #purtarea mastii, #Ion Lungu, #primar , #coronavirus