Comisia de vaccinare a Austriei nu recomanda vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani

Luni, 01 Februarie 2021, ora 16:41
2509 citiri
Comisia de vaccinare a Austriei nu recomanda vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani
Austria nu recomanda vaccinul AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani FOTO Hepta.ro

Comisia Nationala de Vaccinare a Austriei a recomandat luni autoritatilor sanitare ale acestei tari sa administreze vaccinul anti COVID-19 produs de AstraZeneca/Oxford numai persoanelor cu varste intre 18 si 65 de ani, potrivit televiziunii publice ORF, preluata de agentia EFE.

"Datele privind imunitatea si securitatea sunt comparabile cu cele ale oamenilor mai tineri. Dar din cauza dimensiunii reduse a esantionului (in testele clinice) nu putem confirma cu siguranta eficacitatea (vaccinului AstraZeneca) pentru aceasta grupa de varsta", explica intr-un comunicat comisia mentionata.

Totusi, ea semnaleaza ca in cazul unor probleme logistice care ar impiedica administrarea celorlalte doua vaccinuri anti COVID-19 autorizate in UE, cele produse de BioNTech/Pfizer si Moderna, atunci poate fi folosit vaccinul AstraZeneca si pentru persoanele cu varste de peste 65 de ani.

Recomandare asemanatoare in Germania

Si in Germania comisia de vaccinare (STIKO) si-a reiterat vineri recomandarea ca vaccinul AstraZeneca sa nu fie administrat persoanelor cu varste de peste 64 de ani, contrar recomandarii Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), care a autorizat acest vaccin impotriva COVID-19 pentru toate varstele incepand cu cea de 18 ani.

"Tinand cont de datele disponibile, vaccinul (AstraZeneca) nu este recomandat la ora actuala decat persoanelor cu varste intre 18 si 64 de ani (...) Nu exista suficiente date pentru a se pronunta asupra eficacitatii vaccinului la persoanele cu varste de la 65 de ani in sus", explica aceasta comisie ce reuneste experti germani.

Potrivit evaluarii autoritatii sanitare din Marea Britanie, tara unde vaccinul AstraZeneca este deja administrat populatiei, acesta ofera un raspuns imun bun in cazul persoanelor varstnice, desi in prezent exista putine date despre nivelul precis al protectiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
#AstraZeneca, #vaccin COVID 19, #varstnici, #Austria, #Germania , #coronavirus