Autoritățile se pregătesc pentru creșterea cazurilor de COVID-19. Tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără

Joi, 19 August 2021, ora 11:13
2178 citiri
Autoritățile se pregătesc pentru creșterea cazurilor de COVID-19. Tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără
Oficialii din Sănătate transmit că tulpina Delta afectează persoanele tinere FOTO Pixabay

Ministerul Sănătății a transmis joi, 19 august, că autoritățile din România se pregătesc pentru creșterea numărului de infectări cu COVID-19.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut videoconferințe cu directorii DSP și cu managerii spitalelor pe această temă.

„Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a organizat în 17 și 18 august a.c., alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii unităților sanitare implicate în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19. La videoconferințe, a participat și dr. Călin Alexandru, din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacității de răspuns a spitalelor față de creșterea incidenței cazurilor de pacienți cu COVID-19 spitalizați și pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienților COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Oficialii din Sănătate transmit că tulpina Delta afectează persoanele tinere.

„Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

De asemenea, ministrul Sănătății a solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură”, potrivit sursei citate.

Autoritățile responsabile au emis miercuri, 18 august, un nou raport privitor la evoluția pandemiei de COVID-19 în România.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 17.08.2021 (10.00) – 18.08.2021 (10.00) au fost raportate de către INSP 6 decese (3 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani.

#coronavirus, #tulpina delta, #infectari , #coronavirus