Autoritatile din Iasi reintroduc o parte din regulile starii de urgenta, numarului de infectari cu COVID-19 in crestere

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 23:20
11109 citiri
Autoritatile din Iasi reintroduc o parte din regulile starii de urgenta, numarului de infectari cu COVID-19 in crestere
Foto: facebook Primaria Iasi

Autoritatile din Iasi reintroduc o parte din regulile starii de urgenta, din cauza numarului in crestere de infectari cu noul coronavirus, si anume sa evite aglomerarile din piete sau mijloacele de transport in comun, iar masca de protectie va fi obligatorie chiar in aer liber.

Autoritatile spera ca aceste masuri sa limiteze numarul de infectari in incercarea de a evita o intrarea a intregului municipiu in carantina. De asemenea, se va lua temperatura oamenilor la intrarea in piata, iar numarul de persoane care vor putea intra in perimetrul pietei va fi limitat la 100, arata Observatornews.ro.

Mai mult, sunt reguli noi si pentru comercianti, si se reia dezinfectarea strazilor pe timp de noapte. Varstnicii li se recomanda sa evite iesirile din casa, cautandu-se solutii pentru a fi ajutati.

In Iasi, sunt confirmate 1.220 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 16 cazuri inregistrandu-se in ultimele 24 de ore. Spitalul de Boli Infectioase, care preia pacientii Covid, ramane fara paturi, iar la Terapie Intensiva mai sunt doar doua locuri, iar sase paturi sunt pentru pacienti ne-critici.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobat, a declarat ca "Iasiul, in momentul de fata, nu are un numar de locuri libere confortabil. Deci numarul de imbolnaviri sau al celor care sunt purtatori este in crestere".

La randul sau, Mihai Chirica, primarul Iasiului, a declarat ca "Acele masuri de distantare si purtarea mastilor si distanta in piete din starea de urgenta le-am reluat de astazi. Politia Locala a fost invitata sa incerce sa fie un pic mai activa, inclusiv in zonele de cluburi, distractie". Chirica a mai spus ca "Am mers pe aceleasi masuri din starea de urgenta pentru ca de fapt ne aflam intr-o situatie mai grea decat in starea de urgenta in ultima perioada, vrem sa fim cat se poate de preventivi, poate reusim sa incepem scoala in septembrie si in octombrie anul universitar. Nu incercam sa stricam viata nimanui. Nu vreau sa ajungem la carantinare, pentru ca o carantinare a municipiului Iasi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificila pentru toata regiunea".

Cei care nu respecta noile reguli risca sa fie amendati de Politia Locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#coronavirus, #Iasi , #coronavirus
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5