Basescu, atac dur la Iohannis: "Nu este suficient sa ceara poporului sa se spele pe maini". Fostul presedinte sustine ca ar trebui cerut vaccinul rusesc

Duminica, 18 Octombrie 2020, ora 15:21
10843 citiri
Basescu, atac dur la Iohannis: "Nu este suficient sa ceara poporului sa se spele pe maini". Fostul presedinte sustine ca ar trebui cerut vaccinul rusesc
Traian Basescu FOTO Hepta

Traian Basescu l-a criticat dur pe Klaus Iohannis intr-o postare pe Facebook, sustinand ca presedintele si Ludovic Orban, premierul Romaniei, nu au gestionat corect epidemia de COVID-19 din tara.

Basescu mai spune ca seful statului ar fi pasat raspunderea catre premier, care a facut acelasi lucru, punand-o in seama administratiei locale. In plus, sustine ca suntem deja in momentul in care medicii ar trebui sa aleaga intre vietile oamenilor.

"La randu-i, Premierul, devenit peste noapte "credincios descentralizarii", a plasat toata raspunderea catre administratiile locale. Efectul lasitatii si al prioritizarii interesului politic in detrimentul sanatatii si vietii oamenilor este ca s-a ajuns la momentul dramatic in care medicii incep sa fie obligati sa decida cine traieste si cine moare, cine are loc la ATI si cine nu", scrie Traian Basescu.

Fostul presedinte mai propune o lista de masuri care ar trebui sa fie impuse, inclusive importarea vaccinului rusesc.

"Contactarea Guvernului Federatiei Ruse pentru a primi informatii cu privire la eficienta vaccinului produs in Rusia, iar, in cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia daca exista cantitati disponibile, pana la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeana", adauga pe lista Basescu.

#Traian Basescu, #Klaus Iohannis, #covid, #masuri, #vaccin rusesc , #coronavirus