Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Peste 80% dintre britanicii suspecti de COVID-19 nu respecta izolarea (studiu)

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 13:44
2169 citiri
Peste 80% dintre britanicii suspecti de COVID-19 nu respecta izolarea (studiu)
Foto: Pixabay

Peste 80% dintre locuitorii Marii Britanii nu se conformeaza recomandarilor de autoizolare atunci cand au simptome de COVID-19 sau au intrat in contact cu o persoana testata pozitiv, releva un studiu realizat de King's College din Londra, transmite vineri Reuters.

De asemenea, o majoritate dintre ei nu au fost capabili sa identifice simptomele de COVID-19, boala respiratorie cauzata de noul coronavirus.

Rezultatul studiului ridica mari semne de intrebare in ce priveste eficienta programului 'Test and Trace', de testare si depistare in Anglia, in timp ce premierul Boris Johnson incearca sa limiteze prin noi restrictii inmultirea infectarilor.

Ancheta a aratat ca numai 18,2% dintre persoanele care au raportat ca au avut simptome de COVID-19 in ultimele sapte zile nu au iesit din locuinte de la aparitia manifestarilor bolii, si doar 11,9% au solicitat sa fie testate.

Totodata, numai 11,9% dintre cei carora li s-a spus prin programul Test and Trace al NHS (Serviciul National de Sanatate) sa se autoizoleze dupa un contact apropiat cu un bolnav de COVID-19 s-au conformat timp de 14 zile, asa cum li s-a cerut.

Guvernul britanic a introdus saptamana trecuta amenzi de pana la 10.000 de lire pentru incalcarea regulilor de autoizolare si o indemnizatie de sprijin de 500 de lire pentru angajatii cu salarii mici care isi pierd veniturile din cauza intrarii in carantina.

Cercetatorii sunt de parere ca sprijinul financiar pentru autoizolare ar putea incuraja conformarea.

'Rezultatele noastre sugereaza ca responsabilitati de ingrijire si constrangeri financiare au impiedicat conformarea la autoizolare, intentia de a da detalii despre contacti apropiati si carantinarea contactilor', scriu autorii.

Motivele neconformarii merg de la necunoasterea recomandarilor guvernului pana la incapacitatea de a identifica simptomele bolii.

Doar mai putin de jumatate dintre participanti au putut sa identifice simptomele cheie ale COVID de tuse, febra, pierdere a gustului sau mirosului.

Studiul a folosit date culese in intervalul 2 martie-5 august si bazeaza pe 42.127 de raspunsuri de la 31.787 de participanti cu varste de peste 16 ani.

Joi, Marea Britanie avea cel mai grav bilant din Europa al COVID-19, cu 41.902 decese.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#britanici, #covid, #izolare, #simptome, #studiu , #coronavirus