UPDATE Bucurestiul intra in scenariul rosu. Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide ce se inchide si ce va ramane deschis

Sambata, 06 Martie 2021, ora 08:01
6543 citiri
UPDATE Bucurestiul intra in scenariul rosu. Comitetul pentru Situatii de Urgenta decide ce se inchide si ce va ramane deschis
REstaurantele ar putea fi din nou inchise FOTO Pixabay.com

Autoritatile au anuntat vineri ca incidenta infectarilor in Bucuresti a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel, Capitala intra din nou in scenariul rosu.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta urma sa stabileasca intr-o sedinta programata sambata, 6 martie, ce masuri vor fi luate. Sedinta a fost amanata pentru ziua de duminica.

Ce se intampla cu scolile, gradinitele si cresele dupa ce Capitala intra in scenariul rosu

Cresele si gradinitele raman, insa, deschise. Si elevii din clasele primare vor merge in continuare, fizic, la scoala, alaturi de clasele terminale, cata vreme rata de infectare nu depaseste 6 la mia de locuitori.

Elevii din anii terminali pot merge in continuare la scoala si in scenariul rosu. Decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, potrivit stirileprotv.ro.

Capitala nu are, deocamdata, un prefect in functie, asa ca sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta va fi condusa de subprefect.

Oficialii trebuie sa hotarasca daca in Bucuresti va fi inchisa activitatea restaurantelor in interior, a salilor de spectacole, a teatrelor, a salilor de joc de noroc si a scolilor.

Ce inseamna intrarea in scenariul rosu

Conform reglementarilor in vigoare, la rata de incidenta peste 3 la mie, restaurantele se inchid la interior, la fel si cinematografele, teatrele, salile de jocuri de noroc, dar asta numai dupa o decizie a Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Practic, Capitala intra din nou in scenariul inchiderii majoritatii locurilor publice.

Iata cum a evoluat incidenta in Bucuresti, de la inceputul lunii martie:

Sambata, 6.03.2021 - incidenta de 3.12

Vineri, 5.03.2021 - incidenta de 3.05

4.03.2021 incidenta: 2.79

3.03.2021 incidenta: 2.71

2.03.2021 incidenta: 2.56

1.03.2021 incidenta: 2.55

In urma cu o luna, pe 5 februarie, incidenta era de 1.90 la mie.

Capitala iesise pe 20 ianuarie din scenariul rosu, intrand in scenariul Galben, dupa cateva luni de restrictii.

Cifre contradictorii privind rata infectarii din Bucuresti. INSP a transmis initial ca s-a depasit 3 la mia de locuitori, in timp ce GCS anunta 2,66. INSP a revenit cu o alta cifra: 2,65.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#coronavirus, #Bucuresti, #scenariul rosu, #restaurante inchise, #scoli, #cursuri online , #coronavirus
Comentarii