Carantina in Timisoara si localitatile invecinate, prelungita cu sapte zile dupa ce rata de infectare a ajuns la 8,43 la mie

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 15:02
2531 citiri
Carantina in Timisoara si localitatile invecinate, prelungita cu sapte zile dupa ce rata de infectare a ajuns la 8,43 la mie
Politia va verifica daca sunt respectate masurile FOTO Facebook/ Politia Romana

CSJU Timis a decis pelungirea cu sapte zile a carantinei pentru Timisoara si localitatile invecinate. Masura a fost adoptata cu 27 de voturi "pentru", fiind necesare 26.

Rata de infectare a ajuns la Timisoara miercuri, 24 martie, la 8,43 la mia de locuitori, fiind in crestere de la 8,37.

Va reamintim ca Timisoara, Dumbravita, Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda mai sunt pana in 25 martie in carantina, la miezul noptii, dupa un ordin al sefului DSU Raed Arafat.

Cea mai mare rata de infectare din Timis este la Padureni - 12,97. La nivelul judetului Timis, rata se mentine aproape constanta, scade cu 0,01 de la 6,14 la 6,13.

Dominic Fritz, despre abtinerea de la vot in cazul carantinarii Timisoarei: "Mi-am asumat sa imi exprim imposibilitatea de a vota"

Ce masuri trebuie respectate in aceasta perioada

" Dupa analiza atenta a tuturor datelor primite din partea Directiei de Sanatate Publica Timis si a specialistilor din cadrul Comitetului Judetean de Situatii de Urgenta Timis, s-a decis ca se va solicita Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei emiterea Ordinului Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta privind prelungirea pentru o perioada de 7 zile a masurii de carantina zonala pentru Timisoara, Mosnita Noua, Dumbravita, Ghiroda si Giroc, incepand cu data de 25 martie 2021 ora 00:00.

DSP a facut in cursul zilei de ieri analiza si a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinarii pe 14 zile.

Fata de prevederile precedentei hotariri de carantinare zonala a a municipiului Timisoara si comunelor Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua in hotararea adoptata azi sunt o serie de modificari:

- Se introduce in declaratia pe proprie raspundere un paragraf privind deplasarea in scopul vaccinarii impotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.

- O alta modificare se refera la prelungirea cu o ora a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializarii de bunuri alimentare si nealimentare pana la ora 21.

Dominic Fritz, despre prelungirea carantinarii Timisoarei: "Aceste masuri nu sunt o pedeapsa pentru Timisoara, ci vin in sprijinul timisorenilor care lucreaza in sistemul sanitar"

- Eliminarea restrictiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.

- Dupa ora 22 nu se va mai putea iesi din casa pentru activitati fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistenta medicala de urgenta si nevoile animalelor de companie.

Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Un cetăţean din Polonia ar fi fost cel care a anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului care efectua o cursă charter de la Wroclaw spre Hurgada şi care a trebuit să aterizeze la...
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
#carantina, #Timisoara, #sapte zile , #coronavirus
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Important e sa trimita multe vaccinuri in zonele verzi si galbene...