Anthony Fauci: Vaccinul este la orizont, dar este insuficient pentru eradicarea bolii

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 07:27
3433 citiri
Anthony Fauci: Vaccinul este la orizont, dar este insuficient pentru eradicarea bolii
FOTO Twitter

Consilierul pentru noul coronavirus al Casei Albe Anthony Fauci a declarat joi ca un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar a avertizat ca acesta ar putea fi insuficient pentru a contribui la eradicarea bolii, relateaza CNBC.

Vorbind la un webinar gazduit de institutul de cercetari Chatham House, cel mai important expert in boli infectioase din Statele Unite a respins ideea ca oamenii ar putea deveni delasatori in urma progresului in asigurarea unui vaccin eficace pentru noul coronavirus.

"Cred opusul...chiar cred. Cavaleria vine, dar nu lasati armele, continuati lupta, pentru ca nu a ajuns inca. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit inca", a spus Fauci.

"Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul 'Va rog, nu cedati. Nu disperati, sfarsitul este aproape', ca opozitie la 'Hei, putem pleca, nu va mai ingrijorati'. Nu putem pleca. Trebuie sa continuam sa dublam masurile de sanatate publica", a adaugat acesta.

Expertul a facut aceste afirmatii la trei zile dupa ca Pfizer si BioNTech au anuntat ca vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% in prevenirea infectiilor cu noul coronavirus.

Numarul cazurilor noi de infectii cu noul coronavirus creste puternic in Statele Unite, cu peste 100.000 pe zi. In primele 10 zile din noiembrie, in SUA au fost inregistrate peste 1 milion de cazuri noi.

Potrivit COVID Tracking Project, in Statele Unite sunt spitalizati 65.368 de oameni cu noul coronavirus.

In total, in SUA au fost inregistrate peste 10,4 milioane de cazuri de infectii cu noul coronavirus si peste 241.000 de decese asociate acestei boli.

"Ma indoiesc ca vom eradica aceasta boala. Cred ca avem nevoie de un plan, sa o tinem sub control cronic. Poate fi ceva care devine endemic, de care trebuie sa tinem seama. Sigur, nu va mai fi o pandemie pentru mult timp, pentru ca vaccinurile vor schimba acest lucru", a mai spus Fauci.

Anthony Fauci il contrazice pe Donald Trump: "Este putin probabil sa avem un vaccin sigur si eficient pana la alegerile din 3 noiembrie"

Anthony Fauci: Un vaccin anti-COVID "eficient si sigur" ar putea fi distribuit americanilor pana in aprilie 2021

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#anthony fauci, #vaccin, #pandemie, #Covid 19 , #coronavirus