Ce voi tine minte din vremea starii de urgenta

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Vineri, 15 Mai 2020, ora 20:35
12731 citiri

Nu vor fi prea multe lucruri, asa ca si textul meu de azi va fi destul de scurt.

Voi retine, in primul si-n primul rand, faptul ca, pentru a o putea vedea pe mama, a fost musai sa completez de fiecare data cate o declaratie-tip.

Nu voi putea uita solidaritatea creata in jurul medicilor.

Va fi greu sa ignoram transformarea presedintelui intr-un actor politic vocal.

Ce va mai macina moara memoriei? O anume atmosfera reunind:

Sirenele salvarilor.

Panourile de plexiglas instalate intre tarabele din piata.

Controversa asupra varstei de 65 de ani.

Absenta glasurilor de copii jucandu-se in strada.

Obsesia primaritei Capitalei de a aparea zilnic pe ecrane, in contrast strident cu mobilizarea micilor organizatii pentru marile cauze.

Mastile uratind chipul femeilor.

Troleibuzele circuland goale la 10 dimineata.

Transformarea proprietatii asupra cateilor intr-un soi de "pasaport" pentru un mic plus de libertate.

Oroarea cu care priveam ecranul televizorului in fiecare zi, la un ceas dupa pranz, ca sa aflu cati semeni de-ai nostri au mai murit in ultimele 24 de ore.

Aparitia unor noi forme ale anticlericalismului, avand drept "varf" propunerea unui scriitor de a nationaliza bunurile Bisericii pentru a depasi criza economica creata de pandemie.

Viteza cu care s-au adaptat colegii din Universitate la predarea online.

Pustietatea strazilor, care te facea sa crezi - imediat dupa caderea intunericului - ca e deja trei noaptea.

Geaca lui Vela.

Un banc: Suntem in 2035. Un ins merge la un interviu pentru job. Un tanar specialist in resurse umane priveste dosarul si-l intreaba: "din CV-ul dumneavoastra lipseste anul 2020. Ce ati facut in acel an?". Candidatul raspunde: "m-am spalat pe maini!...".

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti si fost deputat european.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Eveniment Quarterly Report

Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Liderii coaliției PSD-PNL care au depășit „linia roșie”. „Acele voci care ies de obicei după şedinţele de coaliţie nu sunt scandaluri”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă seara, 2 decembrie, că atacurile lansate de unii lideri PNL după şedinţele de coaliţie nu reprezintă "scandaluri" în coaliţie, ci...
Marcel Ciolacu acuză USR de „amatorism politic”. „Nu am văzut o explicaţie mai jenantă decât că eu, PSD, am ajuns să gestionez justiţia”
Marcel Ciolacu acuză USR de „amatorism politic”. „Nu am văzut o explicaţie mai jenantă decât că eu, PSD, am ajuns să gestionez justiţia”
Premierul Marcel Ciolacu a acuzat conducerea USR de "amatorism politic" şi a apreciat drept "jenantă" explicaţia acestora, conform căreia dosarul privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID ar...
#stare urgenta coronavirus amintiri masuri , #coronavirus