Cum a intrat o comuna din judetul Alba in scenariul rosu cu un singur caz de COVID-19. Autoritatile au impus o serie de masuri restrictive

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 18:14
4344 citiri
Cum a intrat o comuna din judetul Alba in scenariul rosu cu un singur caz de COVID-19. Autoritatile au impus o serie de masuri restrictive
Localitatea Ceru-Bacainti a intrat in scenariul rosu cu un singur test pozitiv FOTO Pixabay.com

O localitate din judetul Alba a intrat in scenariul rosu de coronavirus desi a raportat un singur caz de COVID-19. Autoritatile au instituit masuri restrictive dupa ce incidenta la 14 zile calculata la mia de locuitori a ajuns la 3,66.

Astfel, aici sunt respectate regulile ca si in celelate localitati intrate in scenariul rosu. Nu mai este voie sa se organizeze nunti si botezuri si alte evenimente private dar si publice, in spatii inchise, iar circulatia a fost restrictionata.

Care este "misterul" localitatii cu un singur caz de COVID intrata in scenariul rosu

Cu o populatie de 274 de locuitori, fiind astfel cea mai mica comuna din judet, Ceru-Bacainti are un singur locuitor diagnosticat cu noul coronavirus. Rata de infectare era miercuri, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, de 3,66 la mie.

Incidenta cazurilor COVID-19. Timis, cea mai mare rata de infectare

In consecinta, tinand cont de faptul ca rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele doua saptamani este de peste 3 la mia de locuitori, autoritatile au aprobat o hotarare prin care se interzice organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc) atat in spatii deschise, cat si inchise, precum si desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private.

A fost interzisa, de asemenea, circulatia in interiorul localitatii pentru persoanele aflate in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

In ceea ce priveste comuna Sona, unitatea administrativ-teritoriala din judet cu cea mai ridicata incidenta, aici se inregistreaza 50 de cazuri, din care 8 anuntate miercuri. Rata de infectare era miercuri de 11,45 la mie. In conditiile in care majoritatea cazurilor sunt intr-un sat component, Biia, autoritatile au stabilit ca doar acesta sa intre in carantina pentru urmatoarele doua saptamani.

In Alba, de la inceputul pandemiei, au fost testate pozitiv in total 16.372 de persoane, din care 14.919 s-au vindecat, iar 440 au decedat.

Numarul total de teste efectuate pana in prezent in judet a ajuns la 176.626, potrivit DSP Alba.

Autoritatile au transmis miercuri, 10 martie, ca in ultimele 24 de ore au fost raportate 4.564 de cazuri noi de coronavirus si 100 de decese. La ATI sunt internati 1.140 de pacienti.

CTESTE SI:

Doi bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au violat și amenințat cu moartea o femeie de 49 de ani
Doi bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au violat și amenințat cu moartea o femeie de 49 de ani
Procurorii anunță că doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Sebeş, pentru 30 de zile, după ce au violat o femeie de 49 de ani, au ameninţat-o cu moartea şi au bătut-o,...
O femeie, în vârstă de 93 de ani, a murit într-un incendiu la o locuință din județul Alba
O femeie, în vârstă de 93 de ani, a murit într-un incendiu la o locuință din județul Alba
O femeie de 93 de ani a murit într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţa într-o casă din localitatea Cenade, de lângă Blaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru...
#Ceru Bacaniti, #Alba, #coronavirus, #scenariul rosu , #coronavirus