China sustine ca a testat deja pe om 5 vaccinuri experimentale anti-COVID-19

Vineri, 15 Mai 2020, ora 20:47
5279 citiri
China sustine ca a testat deja pe om 5 vaccinuri experimentale anti-COVID-19
Foto: Arhiva Ziare.com

China conteaza de acum pe cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19 testate pe om si "progresele sunt satisfacatoare" cu doze deja inoculate pe 2.500 de voluntari, a declarat vineri un viceministru al sanatatii, citat de France Presse.

Cautand sa-i protejeze pe chinezi si sa diminueze criticile occidentale cu privire la modul de gestionare a epidemiei, guvernul chinez incurajeaza institute publice si companii private sa-si accelereze cercetarile.

"Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea buna" datorita unei bune cooperari intre serviciile de sanatate, spitale si institute de cercetare, si-a exprimat satisfactia Zeng Yixin, viceministru al sanatatii.

"In total 2.575 de voluntari au fost vaccinati in cadrul diferitelor proiecte" si "niciun efect indezirabil major nu a fost raportat", a subliniat Zeng in cursul unei conferinte de presa la Beijing.

El nu a evocat data comercializarii unui eventual vaccin, estimand totusi ca "faza a 2-a" a tuturor testelor clinice aflata in curs in prezent va fi terminata pana in luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testelor pe om care trebuie validate inaintea oricarei comercializari.

Cinci proiecte sunt deci in curs de derulare.

Academia militara de stiinte medicale a armatei chineze, in colaborare cu compania CanSino BIO, lucreaza la un vaccin care utilizeaza un adenovirus - un virus-vector pentru a face sa intre patogenul in organism.

Celelalte patru proiecte vizeaza vaccinuri mai clasice, care contin o versiune inactiva dintr-un patogen (in acest caz, noul coronavirus SARS-CoV-2), administrata pentru a declansa o reactie imunitara la pacient.

Doua sunt efectuate de uriasa companie chineza din domeniu, China National Biotec Group (CNBG): unul in colaborare cu Centrul chinez de control si preventie a maladiilor, celalalt cu Institutul de virusologie din Wuhan - orasul din centrul Chinei unde a fost reperat coronavirusul pentru prima oara.

Compania farmaceutica Sinovac, cu sediul la Beijing, lucreaza la propriul sau vaccin. Numele entitatii care efectueaza cel de-al cincilea test clinic nu este facut public pentru moment.

Autoritatile ar putea sa-si dea aprobarea in iunie pentru alte teste asupra omului, potrivit viceministrului.

Sectorul vaccinurilor in China este subminat de o criza de incredere dupa mai multe scandaluri. Descoperirea in 2018 intr-o intreprindere din provincia Jilin (nord-est) a unui proces de fabricatie ilegal a unui antirabic provocase indignare.

In 2017, un fost inalt responsabil al Agentiei chineze a medicamentului a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru luare de mita din partea fabricantilor de vaccinuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#China testat vaccin coronavirus , #coronavirus