A treia persoana decedata era om de afaceri, fost viceprimar si avea dosar penal dupa ce a refuzat sa fie testat de Covid-19

Duminica, 22 Martie 2020, ora 23:00
25118 citiri
A treia persoana decedata era om de afaceri, fost viceprimar si avea dosar penal dupa ce a refuzat sa fie testat de Covid-19
Foto: Arhiva Facebook/Vasile Ouatu

A treia persoana decedata pe teritoriul Romaniei, infectata cu noul coronavirus este om de afaceri, patron al unui complex comercial si al echipei de volei feminin, dar si fost viceprimar al orasului Piatra-Neamt.

Vasile Ouatu, in varsta de 70 de ani, a decedat, duminica seara, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. A fost internat in Spitalul Judetean Piatra Neamt, confirmat pozitiv pe 19 martie si in data de 20 martie 2020 transferat la Iasi.

Barbatul se simtea rau si s-a dus, marti, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt iar de acolo a fost transportat, cu ambulanta, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

Dupa investigatiile de la Bisericani, a fost transportat inapoi la Spitalul Judetean unde a refuzat internarea si alte investigatii.

In cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra-Neamt, a deschis un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunii de "zadarnicirea combaterii bolilor".

"Cauza penala a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penala din cadrul Politiei municipiului Piatra-Neamt referitor la faptul ca, in data 17.03.2020, in jurul orelor 21:00, un barbat in varsta de 70 de ani, din municipiul Piatra-Neamt, transportat cu un echipaj de ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, Sectia de Boli Infectioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infectiei cu noul coronavirus 2019-nCov" - au transmis reprezentantii Parchetului intr-un comunicat de presa

Potrivit procurorilor, cercetarile au stabilit faptul ca la prezentarea la UPU, barbatului i s-a intocmit chestionarul de evaluare a riscului de imbolnavire cu noul coronavirus 2019-nCOV, stabilindu-se ca nu se incadreaza drept caz suspect.

Dupa evaluarea medicala pacientul a refuzat internarea si pentru inlaturarea oricaror suspiciuni legate de o eventuala contaminare a cadrelor medicale, a fost sesizata Directia de Sanatate Publica Neamt care a instituit masura de izolare la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.

"Prin ordonanta din 19.03.2020 Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra-Neamt a dispus clasarea cauzei, constatandu-se ca fapta sesizata nu exista", mai informeaza comunicatul Parchetului.

Miercuri, barbatul s-a prezentat, din nou, la spital pentru a fi testat iar joi, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Pacientul avea afectiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

In urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de calatorie sau contact cu o persoana infectata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Vasile Ouatu mort coronavirus Piatra Neamt , #coronavirus
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păi, a murit de gripă, sau de "afecțiunile cronice preexistente"?