Conditii inumane in centrele de carantina: Plosnite, saltele cu miros de urina, fara apa si sapun (Video)

Miercuri, 11 Martie 2020, ora 14:45
17829 citiri
Conditii inumane in centrele de carantina: Plosnite, saltele cu miros de urina, fara apa si sapun (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

In plina epidemie de coronavirus in tara noastra, cladirile transformate in centre de carantina, unde sunt dusi romanii intorsi de curand din Italia, se afla intr-o stare jalnica.

Este si cazul taberei scolare din Zimnicea, judetul Teleorman, transformata acum in centru de carantina. Aici, conditiile sunt inumane, acuza romanii care trebuie sa stea izolati timp de 14 zile.

La nivelul judetului Teleorman, 10 persoane sunt cazate in aceasta unitate, conform Liber in Teleorman. Conditiile, insa, sunt sub orice critica: plosnite in toate camerele, soareci morti, saltele murdare, iar toaletele infecte.

"(...) Am ajuns la Zimnicea, la centru. De cum am intrat in camera, primul lucru, am fost la baie. Aia numai baie nu se numeste. Prima plosnita pe jos. Sunt patru paturi in camera, cu saltele foarte murdare. Bantuie plosnitele, sunt resturi de soricei pe saltele, toate saltelele sunt murdare si infestate", a declarat una dintre persoanele intoarse recent din Italia, conform sursei citate.

Acelasi este cazul si la un centru de carantina din Bihor de aceasta data. Romanii adusi aici reclama mai multe nereguli: saltele cu miros de urina, paturi lipite unele de altele, lipsa apei si a sapunului sau mizeria de nedescris.

"Sunt anumite camere care nu au apa curenta la chiuveta, nu exista sapun, prosoape, absolut nimic! Nu ne-au dat nimic, in afara de lenjeria pe care trebuia sa o tragem peste perne si plapume. Nu s-a dezinfectat inainte ca noi sa ajungem aici! Pernele sunt foarte patate.

Nu sunt dezinfectate si e de neacceptat, cu atat mai mult cu cat ne-au cazat in centru in urma celor care ar putea fi infectati!

Perna, plapuma miros ingrozitor a urina. Sunt persoane care nu au acceptat mizeria din camera si au ales sa ramana in masini", a declarat pentru Bihoreanul o romanca aflata in carantina.

Acest centru de carantina se afla in localitatea Padurea Negra. Iata cateva imagini:

Vezi Care sunt tarile si orasele pe care, si doar daca le tranzitezi, ajungi in carantina sau izolare la domiciliu

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#centre carantina Romania, #centre carantina coronavirus , #coronavirus