Eugen Tomac este blocat in SUA

Duminica, 15 Martie 2020, ora 09:37
6217 citiri
Eugen Tomac este blocat in SUA
Foto: Facebook Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac, anunta ca este blocat in SUA, unde a zburat pentru a participa la un eveniment. "Dupa un zbor de 9 ore, cand am aterizat la Washington, presedintele Trump tocmai anunta instituirea starii de urgenta", anunta Tomac, al carui eveniment s-a anulat.

Tomac a postat, duminica, un mesaj pe Facebook intitulat "Blocat intre doua lumi aflate in situatie de urgenta".

"In ultimii zece ani, am zburat cu avionul aproape saptamanal, fapt care m-a ajutat sa cunosc mult mai bine Europa, dar si Statele Unite ale Americii. De cand sunt membru al Parlamentului European, se intampla sa zbor chiar si de patru ori pe saptamana. Saptamana aceasta, am fost la Bruxelles pentru a participa la sedinta plenului Parlamentului European redusa la doar doua zile, iar dupa un scurt popas la Bucuresti am decis sa raspund unei invitatii din partea Partidului Republican din SUA. Dupa un zbor de 9 ore, cand am aterizat la Washington, Presedintele Trump tocmai anunta instituirea starii de urgenta", a scris Eugen Tomac, duminica, pe Facebook.

Acesta afirma ca nu ar fi plecat, daca ar fi stiut ca se vor fi suspendate toate zborurile spre si dinspre Europa.

"Insa, pentru ca am fost invitat la un eveniment organizat la resedinta oficiala a Presedintelui Trump din Florida, am considerat ca trebuie sa onorez aceasta invitatie, cu atat mai mult cu cat este al doilea an consecutiv cand am acest privilegiu. Tinand cont de situatia exceptionala decretata in Statele Unite de catre Presedintele Americii din cauza epidemiei COVID 19, evenimentul de la Mar-a-Lago la care eram invitat s-a amanat. Intre timp, SUA a anulat si zborurile catre Marea Britanie si Irlanda, prin urmare voi respecta toate instructiunile autoritatilor americane pana voi gasi cea mai sigura cale de a reveni in Europa", a mai scris Tomac.

Liderul PMP a precizat ca urmareste tot ce se intampla acasa.

"Traiesc aceasta situatie la fel de ingrijorat ca toti romanii. Lumea toata se schimba dupa aceasta experienta dura. Nu am mai vazut niciodata aeroporturi goale si oameni speriati de semenii lor. Tocmai de aceea, trebuie sa fim responsabili si sa dam dovada de intelepciune pentru a putea depasi cu bine acest moment dramatic din existenta noastra. Nu credeam ca voi trai vreodata situatii exceptionale, concomitent si din acelasi motiv, in Romania si in SUA.

Abia astept sa revin in tara pentru ca imi doresc in aceste clipe sa fiu acasa", a mai scris Tomac.

Donald Trump a anuntat sambata noi masuri pentru rezolvarea crizei sanitare, inclusiv extinderea interdictiei de calatorie pentru Marea Britanie si Irlanda.

Potrivit Centers for Disease Control and Protection (CDC), in SUA au fost depistate 1.629 de cazuri si inregistrate 41 de decese.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eugen Tomac blocat SUA , #coronavirus