24 decese de COVID-19 anuntate azi in Romania. Am ajuns la 1.094 de morti - UPDATE

Sambata, 16 Mai 2020, ora 18:45
8199 citiri
24 decese de COVID-19 anuntate azi in Romania. Am ajuns la 1.094 de morti - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Bilantul mortilor in Romania a ajuns la 1.094, dupa ce sambata au fost anuntate alte 24 de decese ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat in jurul orei 10:30 primele decese raportate astazi, fiind vorba de 2 femei si doi barbati din Sibiu, Mures, Timis si Cluj. La ora 11:20, grupul a revenit cu alte 7 decese, cinci femei si doi barbati, din Bacau, Suceava, Bihor si Galati. De asemenea, in jurul orei 18:30 au mai fost raportate alte 13 decese.

Romania are la acest moment 16.437 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, din care 219 sunt internate la Terapie Intensiva si 9.370 au fost declarate vindecate si au fost externate.

Autoritatile au relaxat de vineri restrictiile, insa avertizeaza ca se va ajunge din nou la stare de urgenta si ordonante militare daca cetatenii nu respecta distantarea sociala, purtatul mastii si spalatul pe maini.

La nivel global a fost depasit pragul de 4,6 milioane de cazuri, in timp ce numarul deceselor se apropie de 310.000. SUA raman in continuare cele mai afectate, in timp ce India a depasit China si a devenit cea mai afectata tara din Asia.

Iata detalii oferite de autoritati in legatura cu decesele raportate sambata:

Deces 1.071 - o femeie de 58 de ani, din judetul Sibiu, care a primit confirmarea pe 9 aprilie si a murit pe 15 mai. Ea suferea si de obezitate si hipertensiune arteriala.

Deces 1.072 - un barbat de 48 de ani, din judetul Mures, care a primit confirmarea diagnosticului pe 14 aprilie si a murit pe 15 mai. El suferea si de hipertensiune arteriala, boala cardiovasculara si insuficienta renala.

Deces 1.073 - o femeie de 61 de ani, din judetul Timis, in cazul careia prezenta coronavirusului a fost confirmata pe 11 mai si care a murit pe 14 mai. Ea suferea si de fibrilatie atriala cu AV rapida, insuficienta renala cronica, glomerulonefrita cronica si boala renala cronica dializata.

Deces 1.074 - un barbat de 63 de ani, din judetul Cluj, in cazul caruia rezultatele au fost confirmate la 2 mai si care a murit pe 15 mai. El suferea de hipertensiune arteriala, bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) si tabagism cronic.

Deces 1.075 - un barbat de 83 de ani, din judetul Bacau, in cazul caruia boala a fost confirmata pe 22 aprilie si care a murit pe 15 mai. El avea si o tumora pelvina recidivata cu metastaze multiple.

Deces 1.076 - o femeie de 59 de ani, din judetul Bacau, in cazul careia confirmarea a fost primita pe 7 mai si a murit pe 15 mai. Ea suferea si de stenoza aortica degenerative, obezitate morbida, cvardiomiopatie mixta, hipertensiune arteriala grad III, hipotiroidie si osteopenie.

Deces 1.077 - o femeie de 83 de ani din judetul Bacau, care a primit confirmarea pe 15 mai, zi in care a si murit. Ea avea neoplasm de colon si suferea si de insuficienta cardiaca.

Deces 1.078 - o femeie de 73 de ani, din judetul Suceava, in cazul careia rezultatele pozitive au fost primite pe 5 mai si care a murit pe 15 mai. Ea avea si osteoporoza avansata, cifoscolioza grava, hipertensiune arteriala si alztheimer.

Deces 1.079 - un barbat de 87 de ani, din judetul Bihor, in cazul caruia rezultatele pozitive au venit pe 15 mai si care a murit pe 16 mai. El suferea si de cardiopatie ischiemica cronica.

Deces 1.080 - o femeie de 71 de ani, din judetul Galati, care a primit rezultatul pozitiv pe 9 mai si care a murit pe 15 mai. Ea suferea si de insuficienta cardiaca clasa IV NYHA, bloc de ramura dreapta (BRD), boala cronica de rinichi (BCR), fibrilatie atriala (FiA) cu AV rapid, diabet zaharat de tip II si obezitate.

Deces 1.081 - o femeie de 91 de ani, din judetul Galati, de la caminul Sf Spiridon, devenit focar de coronavirus. A fost diagnosticata cu COVID-19 pe 25 aprilie si a murit pe 15 mai. Ea suferea si de insuficienta renala acuta si sindrom de deshidratare.

Deces 1.082 - un barbat de 86 de ani, din judetul Alba. onfirmat in 15 mai, decedat o zi mai tarziu, avand comorbiditati: cardiopatie ischiemica, insuficienta cardiaca, AVC sechelar cu hemipareza, HTA, DZ tip II.

Deces 1.083 - o femeie de 79 de ani, din judetul Gorj, confirmata in 12 mai, decedata in 16 mai, avand comorbiditati: HTA, DZ tip II, boala Parkinson.

Deces 1.084 - un barbat de 66 de ani din judetul Brasov. Confirmat in 6 mai, decedat in 16 mai, avand comorbiditati ciroza toxica, encefalopatie hepatica, fibroza pulmonara, insuficienta mitrala, insuficienta tricuspidiana, fibrilatie atriala.

Deces 1.085 - un barbat de 74 de ani, din judetul Timis, confirmat in 5 mai, decedat in 15 mai, avand comorbiditati: HTA, boala cardio-vasculara cronica.

Deces 1.086 - un barbat de 62 de ani, din judetul Prahova, confirmat in 6 mai, decedat in 16 mai, avand comorbiditati: HTA, DZ tip II.

Deces 1.087 - un barbat de 60 de ani, din judetul Hunedoara, confirmat in 4 mai, decedat in 15 mai, avand comorbiditati: stenoze esofagiene multiple, TBC sechelar, fibroza pulmonara.

Deces 1.088 - un barbat de 66 de ani, din judetul Suceava, confirmat in 14 mai si decedat in 15 mai, avand comorbiditati: HTA, CIC, stent cardiac.

Deces 1.089 - un barbat de 64 ani din judetul Bacau, confirmat in 13 mai, decedat in 16 mai, avand comorbiditati: AVC sechelar, hemiplegie dreapta, HTA grad III, Insuficienta cardiaca clasa III NYHA, DZ tip II, obezitate grad IV, boala renala cronica stadiul III.

Deces 1.090 - un barbat de 65 ani, din focar de camin de varstnici, din judetul Suceava, confirmat in 30 aprilie, decedat in 15 mai, avand comorbiditati: tumora pulmonara. Focar camin varstnici

Deces 1.091 - o femeie de 62 de ani din judetul Neamt, confirmat in 7 mai, decedat in 15 mai, avand comorbiditati: BPOC, insuficienta respiratorie cronica, sechele AVC, HTA, FiA cronica, insuficienta cardiaca.

Deces 1.092 - un barbat de 83 ani din judetul Vaslui, dintr-un camin de varstnici. Confirmat in 5 mai, decedat in 16 mai, avand comorbiditati: Sechele AVC, epilepsie grand mal, HTA stadiul II, FiA cronica, ICC clasa III NYHA, BPOC stadiul II.

Deces 1.093 - un barbat de 87 de ani din judetul Vaslui, dintr-un camin de varstnici. Confirmat in 28 aprilie, decedat in 16 mai, avand comorbiditati: BPOC, FiA paroxistica, infarcte cerebrale multiple, dementa senila.

Deces 1.094 - un barbat de 51 de ani din judetul Iasi, confirmat in 5 mai, decedat in 16 mai, avand comorbiditati: boala renala acutizata, transplant renal, imunosupresie cronica, HTA secundar, anemie secundara.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#morti coronavirus, #Romania coronavirus, #romani morti COVID19 , #coronavirus