Inca 6 decese de COVID-19 in Romania: Bilantul ajunge la 182 de morti

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 12:21
8323 citiri
Inca 6 decese de COVID-19 in Romania: Bilantul ajunge la 182 de morti
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca sase decese provocate de COVID-19 au fost inregistrate in Romania. Astfel, bilantul mortilor in tara noastra ajunge la 182.

Este vorba despre doua femei si patru barbati, cu varsta cuprinsa intre 55 si 94 de ani.

Cei 6 pacienti erau din judetele Mehedinti, Ialomita, Alba, Arad, Salaj si din Bucuresti.

Deces 177: Este vorba despre o femeie de 67 de ani din judetul Mehedinti. Ea a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin pe 4 aprilie, cu pneumonie acuta bilaterala. Femeia a fost transferata in sectia de terapie intensiva pe 5 aprilie.

"Probe biologice recoltate pentru COVID-19 in data de 04.04.2020. Rezultat pozitiv in data de 06.04.2020. Data deces: 06.04.2020. Comorbiditati: afectiune pulmonara cronica. Decesul a survenit in timpul transferului spre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova", conform Grupului de Comunicare Strategica (GCS).

Deces 178: Este vorba despre un barbat de 60 de ani din judetul Ialomita. El a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia pe 4 aprilie, cu insuficienta respiratorie acuta si dispnee.

"Transferat in sectia ATI - intubare 05.04.2020. Rezultat pozitiv in data de 06.04.2020. Data deces: 05.04.2020", arata GCS.

Deces 179: Este vorba despre un barbat de 66 de ani din judetul Alba, internat la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia pe 5 aprilie, sectia Cardiologie - Infarct Miocardic Acut recent, angina post infarct, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si tricuspidiana, hipertensiune arteriala.

Pacientului i-au fost recoltate probe pentru coronavirus pe 6 aprilie, rezultatul iesind pozitiv in aceeasi zi. Tot pe 6 aprilie barbatul a decedat.

"Comorbiditati: cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, fibroza pulmonara, boala renala cronica - dializa, Diabet Zaharat insulinodependent, Obezitate", potrivit GCS.

Acum se face o investigatie pentru expunere, intrucat pacientul are domiciliul in judetul Cluj, dar se afla in vizita la fiica sa, stabilita in Alba, inainte sa fie internat in spital.

Deces 180: Este vorba despre un barbat de 94 de ani din judetul Arad. El era internat la Spitalul Judetean de Urgenta Arad din 4 aprilie, cu insuficienta respiratorie acuta.

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 4 aprilie, iar rezultatul pozitiv a fost primit pe 6 aprilie. Barbatul a murit pe 4 aprilie. Comorbiditati: cardiopatie cronica, fibrilatie atriala.

Deces 181: Este vorba despre un barbat de 55 de ani din Salaj, internat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau pe 4 aprilie, cu pneumonie acuta bilaterala.

El a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 6 aprilie, zi in care a si decedat. Comorbiditati: afectiune pulmonara cronica.

Deces 182: Este vorba despre o femeie de 70 de ani din Bucuresti, internata initial in Spitalul Sf. Ioan din Capitala. Ulterior, pacienta a fost transferata la Spitalul Victor Babes.

Ea a fost testata pozitiv pentru COVID-19 pe 2 aprilie, decesul fiind inregistrat pe 6 aprilie. Comorbiditati: afectiuni cardiace cornice.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

A.D.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#morti coronavirus Romania , #coronavirus