Premiera in Uniunea Europeana: "Cerem tuturor celor din tara sa ramana acasa"

Marti, 20 Octombrie 2020, ora 07:22
9521 citiri
Premiera in Uniunea Europeana: "Cerem tuturor celor din tara sa ramana acasa"
FOTO Pixabay

Irlanda va fi prima tara din UE care va institui restrictii pentru intreaga populatie incepand din noaptea de miercuri spre joi, masuri luate in contextul pandemiei de COVID -19, a anuntat luni premierul Micheal Martin, relateaza AFP.

Masurile vor intra in vigoare miercuri la miezul noptii (23.00 GMT) timp de sase saptamani, a precizat premierul intr-o alocutiune televizata, subliniind in acelasi timp ca scolile vor ramane deschise.

Toate activitatile comerciale neesentiale se vor inchide si barurile si restaurantele vor servi doar alimente la pachet, a mentionat seful guvernului.

''Cerem tuturor celor din tara sa ramana acasa'', a adaugat Micheal Martin.

Numai persoanele cu un loc de munca considerat esential vor avea ''permisiunea de a se deplasa la serviciu'', a spus el.

In plus, irlandezii nu isi vor putea parasi casele pentru a face miscare decat pe o raza de cinci kilometri in jurul locuintei, in caz contrar riscand amenzi.

Scolile si cresele vor ramane deschise ''deoarece nu ne putem permite si nu ne vom permite ca viitorul copiilor si tinerilor nostri sa fie o alta victima a acestei boli'', a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele intre diferite locuinte si evenimentele interioare vor fi interzise, desi sportul profesional va fi permis in spatiu inchis.

Masurile irlandeze sunt ''fara indoiala cele mai dure din Europa'', dar ''astazi este nevoie de actiuni suplimentare'', a admis premierul.

"Daca ne unim eforturile pentru urmatoarele sase saptamani, vom putea sa sarbatorim Craciunul in mod corespunzator", a spus el.

Pandemia de coronavirus a ucis cel putin 1.852 de persoane in Irlanda, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#coronavirus, #covid, #Irlanda, #masuri, #restrictii , #coronavirus
Comentarii
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1
ha, ha, ha !!!!!!! "profesionalismul" noii redactii a site-ului....