Managerul Spitalului "Victor Babes" din Bucuresti: Ne gandim ca vom avea probleme si cu medicatia pentru bolnavii de COVID-19

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 19:01
3893 citiri
Managerul Spitalului "Victor Babes" din Bucuresti: Ne gandim ca vom avea probleme si cu medicatia pentru bolnavii de COVID-19
Foto: Captura Digi24

Spitalele sunt pregatite pentru a face fata unei cresteri a numarului de infectari zilnice cu noul coronavirus, insa au o limita, care este foarte aproape sa fie atinsa. Acesta este avertismentul medicului Emilian Imbri, managerul Spitalului de boli infectioase "Victor Babes" din Capitala.

"Noi deja de doua-trei zile ne confruntam cu probleme in a gasi variante de a elibera totusi locurile pentru cei care vin in ziua respectiva. Noi nu mai avem, ca acum doua-trei luni, locuri de rezerva. Mai avem si Pipera, s-au mai deschis niste spitale modulare, care pot sa te ajute, pana la un punct. Sau stai acasa sau stai acolo cam acelasi lucru este, doar ca in spitalul modular ai asistenta medicala. Ca numar de locuri, in spital, deja suntem aproape de un maxim", a declarat Emilian Imbri, pentru Digi 24, intrebat daca mai sunt locuri pentru bolnavii COVID in spitalul "Victor Babes".

"Se mai pot face insa extinderi. Vorbeam despre flexibilitate in decizia managementului spitalicesc. Nu inseamna neaparat sa mai pui paturi in curtea spitalului sau sa faci corturi. Inseamna ca la un moment dat sa poti sa revii spre unele spitale care au reinceput activitatea pentru bolnavii cronici, pentru bolnavii obisnuiti, daca nu dovedesti nici cu aceste unitati mobile, cu aceste structuri pavilionare si care pot sa-ti asigure pe timp de ploaie confortul in a te caza si o siguranta clara in ceea ce priveste o supraveghere", a aratat managerul.

"Ne gandim insa la un moment dat la faptul ca vom avea probleme cu medicatia", a adaugat Emilian Imbri. El s-a referit la posibilitatea de a accesa medicamentele folosite in mod curent. "Vreau sa va spun ca nu le folosim noi, ca ni s-a parut noua ca ar fi bune, le folosim pentru ca le folosesc toate tarile in care se desfasoara aceasta pandemie. Folosindu-le toate tarile, cine are acces la aceste medicamente si are si forta financiara sa le cumpere le va cumpara si incet-incet, vor disparea de pe piata noastra", a mai atras atentia managerul de la "Victor Babes".

Intrebat despre vaccinul anti-COVID, dr. Imbre a spus ca singurul moment in care ne putem bucura este cel pe care il traim cu fiecare minut in care nu suntem bolnavi. "Sentimentul meu este ca incet, incet, cercul se cam strange in jurul nostru vizavi de imbolnavire, parca-parca simtim ca toti vom trece" prin boala, a mentionat Imbri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#coronavirus, #covid, #tratament, #Emilian Imbri, #epidemie, #pandemie, #spital victor babes , #coronavirus