UPDATE Reactia lui Marcel Ciolacu dupa ce a fost surprins intr-un restaurant din Buzau, fara respectarea masurilor de distantare. Politia l-a amendat pe liderul PSD

Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 13:30
19326 citiri
UPDATE Reactia lui Marcel Ciolacu dupa ce a fost surprins intr-un restaurant din Buzau, fara respectarea masurilor de distantare. Politia l-a amendat pe liderul PSD
Marcel Ciolacu, surprins la restaurant fara respectarea masurilor de distantare sociala

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a fost surpins intr-un restaurant din judetul Buzau, sambata seara, 24 octombrie, la o masa alaturi de alte 11 persoane, incalcand normele de distantare impuse de lege. La masa, alaturi de Ciolacu, se afla si fostul premier Mihai Tudose.

UPDATE 13.30. Si premierul Ludovic Orban a reactinat in acest scandal.

"Imi aduc aminte cum ei ne amenintau ca nu voteaza starea de alerta. Au fost surprinsi ca nu respectau regulile de protectie sanitara. Este o regula de responsabilitate individual", a declarat premierul.

UPDATE 13.20 Liderul PSD a reactionat pe pagina de Facebook. El a transmis ca va plati amenda, insa il acuza pe premier ca foloseste politia in scopuri politice.

"Este o rusine! Asta arata cat de disperati sunt si cat de jos au ajuns! Nu am vazut nicio conferinta de presa a Politiei atunci cand Orban si ministrii sai beau si chefuiau la guvern in timp ce romanii erau inchisi in case. Nici cand liderii PNL faceau paranghelii si reuniuni politice cu sute de persoane", se arata in postarea lui Ciolacu de pe Facebook.

"In fapt, lucrurile stau asa: judetul Buzau este in scenariul verde, fapt pentru care este permisa operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masa nu este obligatorie purtarea mastii. Am luat masa impreuna cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai multi colegi la masa cu noi. Stiu ca nu ar fi trebuit sa se intample acest lucru, chiar si pentru cateva minute.

De aceea, am transmis astazi dimineata politiei toate datele celor care au fost la masa. Voi plati amenda. Este o regula pe care trebuie sa o respectam toti.

Daca PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, asa cum se concentreaza si pe Opozitie, atunci probabil ca Romania nu s-ar fi situat astazi in cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!", a mai transmis Marcel Ciolacu.

UPDATE 12.00

Reprezentantii Politiei Romane au declarat, duminica dupa-amiaza, referitor la imaginile cu Marcel Ciolacu care au ajuns in spatiul public ca oamenii legii au fost sesizati si ca au fost date mai multe amenzi.

"Avand in vedere informatiile si imaginile vehiculate in spatiul public, cu privire la incalcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de catre presedintele Camerei Deputatilor precum si alte persoane, facem urmatoarele precizari:

Ieri seara, urmare a unei sesizari privind prezenta mai multor persoane la o masa, la un local de pe raza localitatii Sarata Monteoru, din judetul Buzau, politistii Sectiei de Politie Rurala Merei- IPJ Buzau, s-au deplasat pentru efectuarea de verificari, sub aspectul respectarii normelor in vigoare pe linia prevenirii infectarii cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii politistilor, au fost gasite 6 persoane (3 in interior si 3 in exteriorul locatiei). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanti ai operatorului economic si s-a constatat ca acestia nu purtau masca de protectie, in locurile in care acest lucru era obligatoriu, astfel ca au fost sanctionate contraventional.

Ulterior, au fost efectuate verificari, in urma carora au fost identificate toate persoanele care apar in imaginile din spatiul public, acestea fiind sanctionate contraventional, pentru ca erau mai mult de 6 persoane la o masa. De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sanctionat, pentru neluarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19. Cuantumul total al sanctiunilor este de 21.000 de lei.

Fac previzarea ca localitatea respectiva se afla in scenariul verde, asadar, operatorii economici pot desfasura activitati economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protectie. Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale in ceea ce priveste numarul total de persoane care se pot afla la aceeasi masa, respectiv 6", a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

Ce spune Ciolacu

"Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram in familie, cam zece persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era in trecere spre Bucuresti si s-a oprit si el acolo. Presupun ca cine ne-a fotografiat a anuntat si la 112. A venit politia acolo, au venit jandarmii si au vazut ca eram despartiti la trei mese cand ne-am apucat sa mancam. Am transmis astazi dimineata la Politie toate datele celor care au fost la masa pentru a se face ancheta", a explicat Marcel Ciolacu, pentru Libertatea.

Pe de alta parte, IPJ Buzau a transmis ca efectueaza o ancheta si ca deja au fost aplicate sanctiuni. La momentul sosirii echipajului de politisti, in incinta localului, persoanele din imagine nu se mai aflau la masa, in restaurant.

Ce spune IPJ Buzau

"In urma unor sesizari, cu privire la eventuale incalcari ale normelor sanitare in vigoare in incinta unei unitati turistice din judetul Buzau, un echipaj de politie s-a deplasat la locatia indicata, pentru a face verificari in sensul celor sesizate si pentru a lua masurile legale in situatia confirmarii celor semnalate.

La momentul sosirii la adresa, politistii au constatat ca in interiorul incintei se aflau trei persoane si alte trei erau in afara spatiului inchis. S-a constatat ca parte din personal nu respecta intocmai masurile de protectie individuala. Astfel, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Avand in vedere si imaginile aparute in spatiul public, politistii continua verificarile pentru a stabili cu exactitate derularea activitatilor la locatia operatorului economic si dispunerea masurilor legale care se impun", se arata in comunicatul IPJ Buzau.

Presedintele PSD a fost fotografiat in restaurantul "Tara Luanei" din Sarata Monteoru. Din imaginile difuzate de televiziunea mentionata reiese ca sunt 11 persoane la masa si ca nu se respecta nicio regula de distantare sociala. Pot fi recunoscuti Marcel Ciolacu si fostul premier Mihai Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
#marcel ciolacu, #Mihai Tudose, #restaurant buzau, #politie, #distantare sociala, #coronavirus, #covid, #epidemie, #pandemie , #coronavirus