Mitropolitul Banatului a chemat un medic sa vorbeasca la slujba de coronavirus: Daca nu gasim masti, putem folosi un batic

Duminica, 01 Martie 2020, ora 17:18
4967 citiri
Mitropolitul Banatului a chemat un medic sa vorbeasca la slujba de coronavirus: Daca nu gasim masti, putem folosi un batic
Foto: Emanuel Titus Iliesi/ Mediafax/ Hepta

In predica de duminica, Mitropolitul Banatului Ioan Selejan le-a vorbit enoriasilor despre coronavirus. El a invitat un medic specialist de la Spitalul de Boli infectioase din Timisoara, doctorul Virgil Musta, pentru a le vorbi oamenilor despre cum previn raspandirea coronavirusului.

"Iubiti frati si surori, vazand nelinistea si tulburarea, pentru ca un virus atat de mic, abia il vezi cu microscopul, face atata tulburare in lume. Si pentru aceea, am gandit sa-l invit aici la microfon pe domnul profesor Virgil Musta", si-a explicat demersul mitropolitul in fata credinciosilor, potrivit TVR.

"Dati-ne o veste buna", l-a introdus Ioan Selejan pe medic publicului.

Sfaturile medicului

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, a vorbit despre noul virus, cum se transmite si care sunt metodele la indemana oricui, pentru prevenirea imbolnavirilor.

"Este important ca in aceasta perioada sa nu frecventam locuri foarte agglomerate si daca totusi trebuie sa o facem, sa incercam sa ne protejam cu o masca. Daca nu gasim masti, putem folosi un batic. De asemenea, cei care sunt bolnavi de orice viroza, trebuie sa fie atenti, sa foloseasca masti, pentru a nu imprastia virusul.

De asemenea, daca suntem intr-un loc in care este cineva bolnav, sa stam mai putin de 15 minute si daca se poate, la o distanta de peste doi metri de acea persoana. S-a constatat ca in aceste conditii, contagiozitatea este mult mai mica. Este foarte important de asemenea, sa aerisim cat mai des locurile in care locuim si lucram si sa ne spalam cat mai des pe maini cu sapun", a explicat doctorul Virgil Musta, potrivit publicatiei Sursa de Vest.

Doctorul le-a explicat credinciosilor ca noul virus nu este chiar atat de periculos precum se crede. Asta in contextul in care, in Romania, gripa s-a dovedit a fi mult mai periculoasa, cu o rata mare de deces.

Icoane dezinfectate si o maicuta-medic la intrare

In paralel, mitropoliul Banatului le-a spus credinciosilor ca a delegat o maicuta, care este medic de profesie, sa ii ajute pe cei care trec pragul Catedralei.

"Ea va sta acolo, la intrare, si oricare dintre dumneavoastra, daca in cursul saptamanii nu ati apucat sa treceti pe la medicul de familie sa ii spuneti anumite simptome, maica va sta la dispozitie. Ii spuneti ce stare aveti, iar ea va va explica spre ce punct sanitar sa va indreptati", le-a spus mitropolitul Banatului, credinciosilor.

Dar, pentru ca noul virus se transmite destul de usor, in Catedrala Mitropolitana din Timisoara se dezinfecteaza in permanenta icoanele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ioan Selejan mitropolia Banatului, #mitropolitul Ioan Selejan , #coronavirus