Noua schema de tratament pentru COVID-19 aplicata la Timisoara functioneaza. Medicul Virgil Musta: Niciun pacient nu a mai ajuns la intubare

Marti, 12 Mai 2020, ora 14:48
26355 citiri
Noua schema de tratament pentru COVID-19 aplicata la Timisoara functioneaza. Medicul Virgil Musta: Niciun pacient nu a mai ajuns la intubare
Foto: Arhiva Pixabay

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara spune ca noua schema de tratament pentru pacientii infectati cu coronavirus, care include anticoagulante, antivirale si antiinflamatorii, a inceput sa functioneze, mai ales la cei cu forme severe de COVID-19, iar acestia nu au mai ajuns sa fie intubati.

Medicul Virgil Musta a declarat ca, dupa o luna de la impunerea unei noi scheme de tratament pentru pacientii cu COVID-19, se observa rezultate pozitive.

"Am facut o analiza sumara in care am vazut ca de aproximativ o luna, de cand dam tratatament anticoagulant precoce la pacientii nostri, nu am mai avut bolnavi care sa ajunga pe Terapie Intensiva. Toti evolueaza in forme medii sau severe ale bolii, dar nu au ajuns la intubare.

Daca ei ajung in timp util la spital, sa se poata introduce corticoterapia, au sanse mai mari decat pentru cei care ajung direct pe ATI", a spus medicul Virgil Musta.

Noua schema de tratament este legata de procesul patogenic care intervine in boala, a mai spus medicul.

"Este vorba despre terapia antivirala, unde apar o serie de noi medicamente, terapii, cum este cea cu imunoglobuline, cu plasma, cum este Remdesivirul, la pacientii de la Terapie Intensiva. Sunt diferite antivirale care incearca sa diminueze cantitatea de virus, care conduce la procesul inflamator.

A doua directie este cea de coagulare, pentru ca s-a constatat ca este o hipercoagulitate in aceasta boala si inflamatia stimuleaza coagulitatea. La necropsie, in tari precum Italia si Elvetia, care au fost mult inaintea noastra, au constatat un numar foarte mare de pacienti care au prezentat tromboze pe vasele pulmonare.

Au presupus ca exista aceste complicatii si atunci eu am studiat aceste analize ale lor si am introdus acest tratament, ca sa prevenim aceste cascade patogenice.

A treia directie de tratament este cea de diminuare a inflamatiei, pentru ca virusul produce o reactie cu eliberare de toxine. Aici avem criterii bine stabilite, cand dai aceasta terapie, cum o dai. Sunt medicamente care moduleaza si inhiba aceasta inflamatie. Jocul pe care il facem este intre 'cand dai' si 'in ce doze dai' acest tratament", a explicat Musta.

In acest moment, la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara mai sunt internati putin peste 80 de bolnavi infectati cu coronavirus. Tot aici, de la inceputul pandemiei, au fost vindecati peste 420 de pacienti, din mai multe judete ale tarii.

Citeste si Timisorenii vindecati de COVID-19, rechemati la spital pentru un program de recuperare pulmonara si cardiaca

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#schema noua tratament coronavirus, #schema noua tratament Timisoara , #coronavirus