O companie anunta ca va aduce in Romania 550.000 de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit impotriva COVID-19

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 21:31
3858 citiri
O companie anunta ca va aduce in Romania 550.000 de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit impotriva COVID-19
FOTO Unsplash

Terapia, o companie Sun Pharma, anunta ca incepand de sambata, 28 noiembrie 2020, va aduce in Romania cel de-al doilea lot de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit in tratarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19.

Este vorba despre cel de-al doilea lot de 440.000 de tablete de Fluguard (favipiravir) si alte 110.000 de tablete care urmeaza sa ajunga in Romana pana in data de 15 decembrie 2020, scrie Economica.net.

Totodata, incepand cu luna ianuarie 2021, compania poate livra circa 500.000 tablete lunar, in functie de necesarul cerut de Ministerul Sanatatii.

Compania analizeaza si varianta fabricarii acestui medicament in tara noastra, in colaborare cu o alta companie romaneasca, pentru a asigura aprovizionarea stabila si acces rapid al pacientilor la tratament.

"Ne bucuram ca am reusit intr-un timp record sa aducem cantitati suficiente de FluGuard, un medicament esential in spitalele de boli infectioase si in alte unitati medicale care trateaza pacientii Covid-19. Medicamentul produs de grupul Sun Pharma, din care Terapia face parte, are dubla indicatie: in gripa sezoniera si in infectia cu SARS-CoV-2 si poate fi administrat atat in spital, cat si in ambulatoriu datorita formei sale orale, la recomandarea medicului specialist sau de medicina de familie.

FluGuard este un medicament care va fi eliberat doar pe baza de prescriptie medicala, iar costul tratamentului este unul accesibil mai ales pentru un medicament inovativ cum este acesta si ajunge la maximum 200 de lei de pacient. Aceasta desfasurare de forte pentru aducerea in tara a acestui medicament demonstreaza dorinta noastra de a sustine in continuare sistemul de sanatate din Romania in tratarea cazurilor confirmate de Covid-19", a declarat Dragos Damian, CEO al companiei Terapia pentru sursa citata.

Favipiravir este un medicament antiviral de spectru larg, folosit in Japonia din 2014 pentru a trata infectiile cauzate de virusul gripal.

In prezent, acest medicament si-a dovedit eficienta in tratarea bolnavilor diagnosticati cu coronavirus si este utilizat la scara larga in protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India, precum si in alte tari din zona asiatica.

Dupa aparitia COVID-19, studiile clinice au demonstrat ca favipiravirul reduce durata bolii si amelioreaza simptomele infectiei provocate de SARS-Cov-2, spun oficialii Terapia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#antiviral, #coronavirus, #medicamente, #bolnavi, #tratament , #coronavirus