OMS: Pandemia accelereaza. SUA ar putea deveni noul epicentru

Marti, 24 Martie 2020, ora 14:51
7904 citiri
OMS: Pandemia accelereaza. SUA ar putea deveni noul epicentru
Foto: Arhiva Pixabay

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat, marti, o "accelerare foarte puternica" a epidemiei noului coronavirus in Statele Unite.

Intrebata daca Statele Unite ar putea deveni noul epicentru al pandemiei, o purtatoare de cuvant a OMS, Margaret Harris, a raspuns ca "asistam la o accelerare foarte puternica a numarului cazurilor in Statelor Unite. Cred, deci, ca au potentialul", informeaza News.ro, citand Reuters.

Bilantul victimelor pandemiei la nivel mondial ar urma "sa creasca considerabil", pe masura semnnalarii unor noi cazuri, a apreciat Margaret Harris.

De asemenea, OMS sustine ca pandemia "accelereaza". Luni seara, potrivit Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, la nivel mondial erau peste 372.000 de cazuri de COVID-19. Potrivit OMS, 85% dintre noile contaminari inregistrate in ultima zi se concentreaza in Europa si Statele Unite.

A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat de COVID-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua 100.000 si doar patru zile pentru a treia 100.000, arata Mediafax.

Insa directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune ca inca este posibil sa "schimbam traiectoria". El a cerut tarilor sa adopte testari riguroase si strategii de urmarire a contactelor.

"Ceea ce conteaza cel mai mult este ceea ce facem. Nu poti castiga o partida de fotbal aparandu-te. De asemenea, trebuie sa ataci", a spus el, intr-o conferinta de presa comuna, cu presedintele FIFA, Gianni Infantino, pentru a lansa o campanie de "a da cu piciorul in coronavirus" alaturi de fotbalisti.

Tedros a spus ca solicitarea ca oamenii sa ramana acasa si alte masuri de distantare fizica au fost un mod important de incetinire a raspandirii virusului, dar le-a descris ca fiind "masuri defensive care nu ne vor ajuta sa castigam".

"Pentru a castiga, trebuie sa atacam virusul cu tactici agresive si tintite - testarea fiecarui caz suspect, izolarea si ingrijirea fiecarui caz confirmat si urmarirea si carantinarea fiecarui contact strans", a adaugat acesta.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#OMS pandemie coronavirus, #SUA epicentru coronavirus , #coronavirus