Orban: Evenimentele private sunt principala cauza a imbolnavirilor de COVID-19

Duminica, 18 Octombrie 2020, ora 22:56
3083 citiri
Orban: Evenimentele private sunt principala cauza a imbolnavirilor de COVID-19
Imagine generica FOTO Pixabay

Premierul Ludovic Orban sustine ca analizele facute arata ca petrecerile private constituie principala cauza a raspandirii virusului SARS-CoV-2, el explicand ca acesta este motivul pentru care Guvernul a interzis astfel de evenimente. Orban mai spune ca in 3300 de localitati, dupa alegerile locale au avut loc petreceri spontane la care au participat zeci si sute de oameni"

"Aceasta crestere a numarului de cazuri este o crestere care afecteaza intreaga Uniune Europeana. (...) Aceasta crestere a numarului de cazuri s-a datorat faptului ca noi am luat decizii de ridicare a restrictiilor, de reluare a unor activitati. In analiza efectuata, drept cauza a imbolnavirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis sa nu mai permitem organizarea de evenimente private", a afirmat premierul duminica seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Premierul si-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private in aceasta perioada, insa a sustinut ca aceste restrictii sunt necesare.

"Am luat decizia pe o perioada de 30 de zile, din 15 octombrie pana pe data de 14 noiembrie sa nu mai permitem... Imi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunti, botezuri. Pe de alta parte trebuie sa punem degetul pe rana" a adaugat seful Guvernului.

El a catalogat petrecerile filmate in Centrul Vechi al Capitalei drept "pur si simplu o sfidare a restrictiilor" si a aratat ca in mod normal Politia Locala ar trebui sa aiba echipaj in permanenta in Centrul Vechi si sa patruleze permanent in toate zonele in care exista riscul de formare a unor aglomerari.

In ceea ce priveste alegerile, Orban a aratat ca in 3300 de localitati, dupa scrutin, s-au facut "petreceri spontane in care au participat zeci si sute de oameni" care au cantat, au scandat si unde nu s-a respectat masura de distantare fizica.

Ludovic Orban a mai afirmat ca s-a intalnit cu numeroase persoane si ca nu s-a infectat, pentru ca a respectat regulile de protectie si a purtat masca de protectie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Orban, #virus, #sars cov 2, #evenimente private , #coronavirus