Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pensionarii au voie sa-si plimbe animalele de companie si seara, de la 20:00 la 21:00

Duminica, 29 Martie 2020, ora 21:21
9569 citiri
Pensionarii au voie sa-si plimbe animalele de companie si seara, de la 20:00 la 21:00
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile le permit pensionarilor sa iasa din locuinte si in intervalul 20:00 - 21:00, daca au nevoie sa-si plimbe animalele de companie, fara sa prezinte declaratie pe proprie raspundere.

"Am permis deplasarea persoanelor de peste 65 de ani si in intervalul 20:00-21:00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie. Pentru iesirile in acest scop nu e nevoie de declaratie pe proprie raspundere", a anuntat ministrul Vela, duminica seara.

De asemenea, autoritatile le permit pensionarilor sa-si rezolve si problemele medicale grave, pe tot parcursul zilei, fara a mai fi nevoiti sa se limiteze doar la intervalul 11:00 - 13:00.

"Tot pentru persoanele de peste 65 de ani am clarificat conditiile in care pot fi sprijinite de operatorii economici care desfasoara activitati aprobate in ordonantele anterioare, cum ar fi vanzarea de produse alimentare sau sanitare, astfel incat sa faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani in aceste spatii comerciale", a mai declarat ministrul.

Iata ce spune Ordonanta Militara nr. 4:

Art.1 - (1) Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in

exteriorul locuintei/gospodariei, este permisa si in afara intervalului orar 11:00-13:00 daca aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natura medicala, precum tratamentele oncologice planificate, dializa etc. folosind mijloacele proprii de

deplasare sau ale familiei/sustinatorilor sau, dupa caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in situatiile prevazute la alin. (1) se

prezinta o declaratie pe propria raspundere completata in prealabil, care trebuie sa

cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul

deplasarii, data si semnatura.

(3) Circulatia persoanelor prevazute la alin.(1), in afara locuintei/gospodariei, este permisa si in intervalul orar 20.00 - 21.00, daca aceasta se face pentru a asigura

nevoile animalelor de companie/domestice doar in proximitatea locuintei/gospodariei. Declaratia pentru acest interval orar nu este necesara atunci cand deplasarea se face in acest scop.

(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare

in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat au anuntat, duminica seara, noi masuri care vor fi luate in Romania pentru a limita efectele coronavirusului.

Posta Romana da asigurari ca pensionarii vor avea bani de Paste: Incercam sa facem o surpriza

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#restrictii pensionari, #plimbat caine epidemie , #coronavirus
Comentarii
Poza BaronLucovid
BaronLucovid
rank 5
asta cu animalele de companie e masura
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Asta era grija mare!Dobi !