Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei: Masurile sanitare trebuie luate cu maxim discernamant. Bisericile sunt spatii ale decentei, nu ale dezordinii

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 09:55
2537 citiri
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei: Masurile sanitare trebuie luate cu maxim discernamant. Bisericile sunt spatii ale decentei, nu ale dezordinii
Slujba religioasa Sursa foto: Doxologia.ro

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a transmis marti ca, pentru prezervarea fundamentalei libertati religioase, masurile sanitare privind prevenirea raspandirii noului coronavirus trebuie luate cu maxim discernamant si atenta bunavointa si ca trebuie justificate in mod onest de ratiuni sanitare foarte limpezi, precum si de probe indubitabile legat de respectarea sau nerespectarea regulilor in anumite locuri sau institutii.

Intr-un mesaj transmis presei, Banescu a spus: "Intelegem, desigur, ca noile masuri ale autoritatilor sunt justificate exclusiv de cresterea alarmanta a numarului de pacienti cu Covid, de necesara prevenire si diminuare a imbolnavirilor ce pot conduce sau au condus deja la excedarea sectiilor ATI din spitale. Din perspectiva prezervarii unor libertati intangibile, precum fundamentala libertate religioasa, consideram ca masurile sprijinite pe ratiuni medicale cu impact public trebuie luate cu maxim discernamant si atenta bunavointa, astfel incat ele sa nu conduca la afectarea acestor libertati, la contrarierea si tulburarea oamenilor credinciosi care compun majoritatea coplesitoare a societatii romanesti".

Masurile ce se impun ca strict necesare "trebuie justificate in mod onest de ratiuni sanitare foarte limpezi, precum si de probe indubitabile legate de respectarea sau nerespectarea regulilor in anumite locuri sau institutii. Bisericile sunt prin natura lor spatii ale decentei, curateniei si ordinii, nu ale dezordinii", a continuat el.

Banescu a subliniat ca in toata aceasta perioada au fost respectate regulile referitoare la igiena si distantare fizica.

"Regulile stricte referitoare la igiena, la purtarea mastii in anumite momente si la pastrarea distantei de 1,5 m intre persoane se impun inclusiv in spatiile liturgice si trebuie riguros respectate. Ceea ce in toata perioada de pana acum s-a facut in mod exemplar in cadrul tuturor cultelor religioase din Romania. Biserica Ortodoxa Romana a fost si ramane implicata intr-un mod fara precendent si fara termen de comparatie inclusiv in plan caritabil, prin ajutorul consistent oferit persoanelor vulnerabilizate de pandemie, dar si multor spitale din Romania", a mai spus el.

Membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) au stabilit, luni seara, ca este permisa organizarea de manifestari cu ocazia sarbatorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau resedinta in localitatea respectiva, explicand masura prin faptul ca riscul de infectare este unul foarte mare atunci cand pelerinii se deplaseaza dintr-o localitate in alta cu mijloace de transport precum autocare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#slujba religioasa, #purtator cuvant BOR, #patriarhie , #coronavirus