Sanctiuni mai dure pentru localurile care incalca restrictiile. Lucian Bode: "Se trece la nivelul urmator si aplicam sigiliul pe locatie"

Luni, 22 Martie 2021, ora 09:34
2832 citiri
Sanctiuni mai dure pentru localurile care incalca restrictiile. Lucian Bode: "Se trece la nivelul urmator si aplicam sigiliul pe locatie"
Lucian Bode avertizeaza ca vor fi luate masuri mai drastice daca nu se respecta legea FOTO Facebook/ Lucian Bode

Autoritatile din Bucuresti se reunesc luni, 22 martie, in sedinta de urgenta pentru a decide ce masuri se impun in Capitala, in urma cresterii alarmante a numarului de infectari.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anuntat ca Parlamentul va discuta in aceasta saptamana un proiect care va permite suspendarea pentru doua saptamani a activitatii localurilor care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor impuse in pandemie.

Bode a spus ca va cere conducerii PNL sa propuna in coalitie introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect in acest sens.

Prefectul Bucurestiului, despre eventuale restrictii suplimentare impuse in Capitala: "Suntem intr-o situatie destul de delicata"

"O sa solicit conducerii PNL sa discute in coalitie foarte serios ca in aceasta saptamana pe agenda Parlamentului sa fie aprobat proiectul de lege care modifica OUG privind regimul sanctiunilor. Sanctiunile nu sunt suficiente din pacate.

Legea 55 sa fie modificata astfel incat dupa una, doua, trei sanctiuni, institutiile statului sa poata suspenda activitatea agentului economic care nu respecta regulile de protectie sanitara.

Daca se repeta, se trece la nivelul urmator si aplicam sigiliul pe locatie", a declarat ministrul Afacerilor Interne, potrivit economedia.ro.

Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe criteriile pentru carantina

Ministerul Sanatatii vrea sa schimbe criteriile pentru intrarea localitatilor in carantina. Expertii si-au dat seamna ca incidenta cazurilor e foarte dependenta de testare si ca acolo unde se testeaza putin, incidenta e mica, dar acest lucru nu prezinta de fapt situatia reala. Maine, ministerul cheama DSP si INSP la consultari. Intentia e ca aglomerarea spitalelor sa conteze mai mult, iar rata de pozitivare sa fie luata in calcul, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat in ministerul Sanatatii, la Digi24.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: "Nu putem exclude intrarea Bucurestiului in carantina"

Prefectul Capitalei: "Este foarte posibil sa se ia decizia carantinarii Bucurestiului"

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat ca este "foarte posibil" sa se ia decizia carantinarii Bucurestiului in cazul in care indicele de infectare cu noul coronavirus trece de 6 cazuri la mia de locuitori, transmite Agerpres.

"Este foarte important ca populatie sa respecte masurile si cel mai bine este sa o respecte de bunavoie.

Avand in vedere faptul ca rata a crescut destul de mult, cu jumatate de punct procentual de ieri pana astazi, maine voi avea o intalnire cu DSP si daca se poate si cu INSP pentru a vedea ce parere au dumnealor si ce masuri suplimentare ar putea sa fie adoptate in cazul in care ajungem in scurt timp la incidenta de 6.

Restrictiile anti-COVID au fost prelungite in Bucuresti cu 14 zile. Ce masuri au anuntat autoritatile la capatul unei intruniri de urgenta

Daca ajungem peste 6 la mie, cu siguranta prima data nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educatiei si Sanatatii. De asemenea, este foarte posibil sa se ia masura carantinarii zonale, adica si Bucurestiul si evident localitatile limitrofe, care sunt deja in carantina, in asa fel incat circulatia sa fie limitata, sa evitam aglomeratiile in special in mijloacele de transport in comun, piete, mall-uri si asa mai departe. Evident ca deplasarea va trebui facuta doar in cazurile in care este nevoie si cu declaratie pe proprie raspundere", a declarat, duminica, dupa sedinta CMBSU, prefectul Alin Stoica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#lucian bode, #sedinta de urgenta, #Bucuresti, #baruri inchise , #coronavirus
Comentarii