Spitalul Militar Central intra in cursa pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19

Vineri, 05 Iunie 2020, ora 09:32
3872 citiri
Spitalul Militar Central intra in cursa pentru identificarea celui mai eficient tratament pentru COVID-19
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) a anuntat ca se alatura studiului "Solidarity", alaturi de Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" si Spitalul Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", din Bucuresti.

Studiul este desfasurat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in peste 40 de tari.

La nivel national, proiectul este coordonat de prof. universitar dr. Alexandru Rafila, seful Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

"'Solidarity' este un studiu randomizat (alegerea pacientilor este una aleatorie) ce consta in aplicarea, pentru comparatie, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate pana in prezent, scheme care s-au dovedit sigure si eficiente in cazul celor mai multi pacienti diagnosticati cu boala COVID-19. Criteriile de includere si excludere a pacientilor care vor fi inclusi in acest program tin de varsta, patologii asociate si comorbiditati", se arata in comunicatul de presa remis de institutie.

Scopul studiului este de a identifica, in cel mai scurt timp posibil, cel mai bun raspuns al subiectilor la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel incat sa poata fi implementat, la nivel international, in tratamentul specific al acestei patologii.

Institutia precizeaza faptul ca proiectul respecta toate standardele in ceea ce priveste etica si siguranta pacientului, in sensul ca toti subiectii isi vor da consimtamantul pentru includerea in acest studiu, in deplina cunostinta de cauza, dupa explicarea tuturor etapelor spitalicesti ce urmeaza a fi parcurse.

"La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic sef de lucrari dr. Ion Stefan, seful Sectiei Clinice Boli infectioase. Echipele implicate in desfasurarea acestui proiect sunt alcatuite din specialisti in boli infectioase si medici rezidenti in aceeasi specialitate", se mai arata in document.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#studiu coronavirus tratament, #studiu COVID19 tratament , #coronavirus
Comentarii
Poza Tot-la-vale
Tot-la-vale
rank 5