Tulpina sud-africana COVID-19, descoperita in Noua Zeelanda

Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 09:31
2265 citiri
Tulpina sud-africana COVID-19, descoperita in Noua Zeelanda
Tulpina africana COVID a fost descoperita in Noua Zeelanda FOTO Pixabay

Prima persoana infectata pe plan local in Noua Zeelanda de la jumatatea lunii decembrie a fost depistata cu varianta sud-africana a noului coronavirus, iar transmiterea a avut loc probabil in timpul carantinei sale, au declarat luni autoritatile locale, potrivit AFP.

O femeie de 56 de ani, care s-a intors recent din Europa, a fost testata pozitiv sambata, la 10 zile de la finalizarea carantinei sale obligatorii de doua saptamani de izolare.

Bilantul Noii Zeelande in lupta impotriva COVID-19 a fost salutat in strainatate, arhipelagul totalizand mai putin de 2.000 de cazuri de la inceputul pandemiei. In total, 25 de decese au fost atribuite maladiei COVID-19 in aceasta tara.

Femeia in varsta de 56 de ani este prima persoana neozeelandeza infectata prin transmitere locala de la jumatatea lunii decembrie si prezinta o tulpina a virusului care este, probabil, mai contagioasa.

"Tulpina infectiei este varianta sud-africana, iar sursa contaminarii este cel mai probabil o alta persoana care s-a intors" din strainatate, a declarat luni ministrul Sanatatii, Chris Hipkins.

Neozeelandeza ar fi fost infectata in timpul carantinei de catre o persoana care se afla la acelasi etaj cu ea si care a fost testata pozitiv cu doua zile inainte ca aceasta femeie sa-si incheia carantina.

Dupa ce a iesit din carantina, femeia a calatorit in regiunea Northland, din extremitatea nordica a tarii, si a prezentat simptome de COVID-19 timp de cateva zile inainte de a fi testata pozitiv.

Doua dintre rudele sale, inclusiv sotul ei, au fost testate de atunci negativ.

Directorul general pentru sanatate, Ashley Bloomfield, este de parere ca faptul ca acele persoane nu au fost infectate se datoreaza, probabil, tipului de simptome pe care le-a prezentat femeia.

"Nu a mentionat niciun simptom respirator, ci cu precadere dureri musculare, deci este posibil sa nu fi raspandit atat de mult virusul", a precizat el.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tulpina africana, #Covid 19, #tulpina noua covid, #Noua Zeelanda , #coronavirus