TVR raspunde membrilor consiliului de administratie care au cerut revocarea Doinei Gradea din functia de presedinte: Argumentele nu stau in picioare

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 11:28
4207 citiri
TVR raspunde membrilor consiliului de administratie care au cerut revocarea Doinei Gradea din functia de presedinte: Argumentele nu stau in picioare
Foto: Hepta.ro

Cinci dintre cei doisprezece membri ai Consiliului de Administratie al televiziunii publice cer Parlamentului revocarea Doinei Gradea din functia de presedinte director general, deoarece "institutia nu-si mai indeplineste misiunea publica". TVR a transmis vineri, intr-un comunicat, o replica, sustinand ca argumentele lor, expuse in urma sedintei care a avut loc pe 29 iulie, "nu stau in picioare".

La inceputul lunii iulie, reprezentantii salariatilor in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane, Monica Ghiurco si Karen Sebesi, reprezentantul Partidului National Liberal, Cristian Petcu, reprezentantul USR, Dan Lazea, si reprezentantul PSD, Sorin Iliesiu, au solicitat, printr-o scrisoare deschisa, demisia Doinei Gradea din functia de presedinte - director general al TVR.

In comunicatul remis vineri este subliniat ca situatia "deplorabila" despre care vorbesc cei cinci nu este a actualului PDG, ca in cei trei ani de mandat a fost realizat profit, dar si ca Sorin Iliesiu si Cristian Petcu, in ciuda avertismentelor repetate, nu poarta masca in interior, in conditiile in care creste alarmant numarul contaminarilor cu noul coronavirus. TVR a anuntat saptamana aceasta al saselea caz de infectare in randul personalului sau, noteaza News.ro.

Televiziunea Romana a raspuns, punctual, acuzatiilor:

"Situatia deplorabila in care se afla televiziunea nationala dupa mai mult de jumatate din mandatul acordat de Parlament actualului PDG, asa cum este reflectata de audientele TVR"

Situatia deplorabila despre care vorbesc cei cinci nu este a actualului PDG. Cat despre rating, daca i-ar fi interesat soarta TVR, a audientei si a programelor, acesti cinci membri ai C.A. ar fi venit cu un proiect sau cu o strategie alternativa, conform misiunii pe care si-au asumat-o. Sau ar fi votat pro sau contra unor proiecte sau strategii. Dar ei nu au facut nici una, nici alta, niciodata. Ocazie cu care le reamintim ca un Consiliu de Administratie este un organism colectiv de conducere care functioneaza prin vot.

"Semnatarii scrisorii deschise ii cer doamnei Gradea (...) sa permita astfel alegerea unui alt presedinte director general din cadrul actualului CA"

Nu ar fi prima data cand se cere asta fara temei, fara argumente. Dar una e sa ceri, si alta e sa iti controlezi limbajul si sa ai proprietatea termenilor; de pilda adresarea cu "tovarasa Gradea" si "bolsevica Gradea" reprezinta, oare, un bun inceput de dialog intre parti?

Apoi, cum poti acorda credit cuiva care cere o demisie dar care are o moralitate discutabila, impaunandu-se cu doua doctorate, unul declarat plagiat, altul suspect de a fi plagiat?

Sau ce poti spune in situatii in care anumiti membri fac confuzii grave intre ce presupune administratie si ce este managementul - probabil de aici si dorinta de a impune masuri fara cunoasterea si respectarea legii.

"Doina Gradea poarta in intregime responsabilitatea situatiei actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul acesteia sunt de notorietate"

Dincolo de scandalurile in interes propriu si mai presus de neimplinirile unora, ale caror visuri sunt bantuite de ocuparea fotoliului de presedinte director general, stau rezultatele financiare ale celor trei ani de mandat al PDG actual. Care sunt pe plus. In acesti trei ani de mandat s-a facut profit.

"Semnatarii scrisorii deschise ii cer doamnei Gradea sa puna binele institutiei mai presus de binele personal"

Reamintim ca cei cinci membri CA, semnatarii acestei scrisori deschise, au facut parte din grupurile de lucru constituite pentru teme importante cum ar fi gradinita pentru angajatii SRTv sau noua organigrama si nu au participat la ele. Nu au venit la sedinte. Poate ca acesta este un moment bun ca salariatii TVR si opinia publica sa stie lucrurile astea.

"Speram ca solicitarea noastra va fi analizata cu responsabilitatea cuvenita de membrii Parlamentului Romaniei, singurii care o pot revoca din functie pe doamna Doina Gradea pentru faptul ca televiziunea nationala, (...) nu-si mai indeplineste misiunea publica prevazuta de lege, ceea ce este extrem de grav avand in vedere pandemia Covid", spun Monica Ghiurco, Sorin Iliesiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi in incheierea scrisorii.

Nu vrem sa incheiem nici noi aceasta instiintare aratandu-va felul in care doi dintre semnatari, membri CA al TVR, Sorin Iliesiu si Cristian Petcu, inteleg si respecta prevederile legale referitoare la Covid-19. Se poate lesne vedea cum domniile lor, in ciuda si dispretul avertismentelor repetate, stau fara masca intr-un spatiu interior, in conditiile in care creste alarmant numarul imbolnavirilor cu coronavirus, iar managementul TVR continua sa adopte masuri de protectie pentru salariatii institutiei, se arata in comunicatul TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#TVR, #doina gradea, #consiliu de administratie, #PSD, #PNL, #USR, #scrisoare, #coronavirus , #coronavirus