Zeci de cadre medicale din Targoviste au iesit in strada sa se inchine la moastele Sfantului Nifon. Managerul spitalului, amendat

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 22:43
8670 citiri
Zeci de cadre medicale din Targoviste au iesit in strada sa se inchine la moastele Sfantului Nifon. Managerul spitalului, amendat
Foto: Arhiepiscopia Targovistei

Managerul Spitalului Judetean Targoviste a fost amendat cu 20.000 de lei, dupa ce, marti, zeci de angajati ai unitatii medicale au iesit in strada sa se inchine la moastele Sfantului Nifon.

Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica al judetului Dambovita anunta, miercuri, ca decizia a fost luata dupa aparitia in spatiul public a mai multor informatii si fotografii.

"Ca urmare a aparitiei in spatiul public referitoare la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, DSP Dambovita s-a autosesizat si a sanctionat managerul unitatii sanitare cu o amenda in valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de catre conducerea spitalului mentionat a masurilor antiepidemice de prevenire si raspandire a infectiilor.

In acelasi timp, la nivelul institutiilor MAI se efectueaza verificari pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonantelor militare privind distantarea sociala, urmand a fi aplicate masuri conform legislatiei in vigoare", precizeaza Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica.

Procesiunea

Arhiepiscopia Targovistei a organizat, marti, in municipiu o procesiune cu moastele Sfantului Nifon, "pentru incetarea pandemiei" de coronavirus. Procesiunea a trecut prin fata spitalelor si bisericilor. Credinciosii au fost indemnati sa urmareasca de la balcon, ceea ce s-a si intamplat.

In fata Spitalului Judetean Targoviste, insa, pe strada au iesit mai multi angajati, cei mai multi echipati cu masti, halate si papuci de interior, iar imaginile au aparut pe retele de socializare. Inclusiv managerul spitalului era alaturi de angajatii care s-au inchinat la trecerea moastelor.

Mai multe fotogarfii de la acest eveniment, pe site-ul Arhiepiscopiei.

Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica mai anunta ca, de la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea ordonantelor militare, in valoare de 7,1 milioane de lei.

Care este situatia in Dambovita

In Dambovita se afla in izolare la domiciliu 290 de persoane si in carantina - 532 persoane. Din numarul total de persoane confirmate cu COVID-19 in judet, 12 au fost declarate vindecate.

Conform Centrului Judetean de Comunicare si Informare Publica al judetului Dambovita, DSP are in desfasurare o ancheta epidemiologica la Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice Racari, unde miercuri s-au prelevat probe de la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului si 27 personal angajat.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Arhiepiscopia Targovistei, #moaste Nifon Targoviste, #amenda spital Targoviste , #coronavirus