Ziare.com

Comisia Europeana sprijina o retea internationala de cercetare clinica pentru tratamentul COVID-19 cu 15,7 milioane euro

Luni, 21 Septembrie 2020, ora 16:00

   

Comisia Europeana sprijina o retea internationala de cercetare clinica pentru tratamentul COVID-19 cu 15,7 milioane euro
Comisia Europeana a anuntat ca va sprijini, cu suma de 15,7 milioane de euro, o noua initiativa de cercetare intitulata EU-RESPONSE, care va institui o retea de cercetare clinica pentru tratamentul noului coronavirus si al altor boli infectioase emergente, arata institutia intr-un comunicat de presa. Finantarea face parte din angajamentul in valoare de 1,4 miliarde de euro, din care un miliard de euro este alocat prin programul Orizont 2020, pe care CE l-a asumat pentru cercetare si inovare avand drept scop dezvoltarea de vaccinuri impotriva COVID-19, de noi tratamente si de instrumente de diagnosticare menite sa previna raspandirea virusului.

"EU-RESPONSE constituie un pas important in directia unor studii clinice interventionale paneuropene, care nu numai ca se desfasoara la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potentiale, ci se si pot adapta rapid pe masura ce apar realitati si idei noi. Aceasta retea europeana de studii clinice interventionale ii va folosi in prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus si ne va ajuta sa ne pregatim pentru amenintari viitoare, oferind viteza, amploare si solidaritate", a afirmat comisarul Mariya Gabriel, conform comunicatului de presa al CE remis News.ro.

Potrivit sursei citate, consortiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Sante et de la Recherche Medicale (INSERM - Institutul National francez de Sanatate si Cercetare Medicala), reuneste 21 de parteneri cu capacitati de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE si din Norvegia, Elvetia si Turcia.

Proiectul se adauga la portofoliul de actiuni de cercetare si inovare finantate de UE si completeaza politica si activitatile in materie de sanatate publica pe care Comisia le coordoneaza cu statele membre.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1242 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor