Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Controale ITM Prahova: Activitatea a trei firme a fost suspendata pentru ca angajatii au fost prinsi mancand si band la locul de munca, in spatii inchise

Marti, 28 Iulie 2020, ora 14:37
12379 citiri
Controale ITM Prahova: Activitatea a trei firme a fost suspendata pentru ca angajatii au fost prinsi mancand si band la locul de munca, in spatii inchise
Foto: Pixabay

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Prahova a suspendat activitatea a trei firme dupa ce, in urma unor controale, inspectorii de munca au constatat ca angajatii au consumat alimente si bauturi, inclusiv alcoolice, la locul de munca, in spatii inchise. Controalele ITM au loc in contextul in care la tot mai multi angajatori din Prahova s-au depistat focare de coronavirus.

Controalele ITM au avut loc in cursul saptamanii trecute, in perioada 20-24 iulie, si au vizat zeci de angajatori din tot judetul Prahova.

"In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 57 controale in urma carora s-au aplicat 133 sanctiuni contraventionale, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de 48.000 lei. De asemenea, inspectorii de munca au dispus suspendarea activitatii unui numar de trei angajatori, deoarece permiteau consumul produselor alimentare si al bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatii inchise, contrar prevederilor legale in vigoare care stabilesc masuri de prevenire si control ale infectiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2", anunta insitutia intr-un comunicat dat publicitatii marti.

De asemenea, intre 24 si 26 iulie Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova a facut 60 de controale, atat in domeniul relatiilor de munca, cat si in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Cele mai multe dintre verificari s-au derulat pe timpul noptii, la angajatori care desfasoara activitate in spatii aglomerate, destinate publicului, respectiv restaurante, terase, cluburi, centre comerciale, piscine si sali de jocuri.

"In aceasta perioada este esential ca fiecare dintre noi, fie ca suntem simple persoane fizice, fie ca actionam in calitate de reprezentanti ai unor agenti economici, autoritati sau institutii publice, sa respectam masurile de protectie si de prevenire a infectarii cu COVID - 19. Drept urmare, Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova va continua actiunile de verificare si indrumare, va fi o prezenta constanta in comunitate si nu va ezita sa sanctioneze abaterile de la normele in vigoare" transmite ITM.

Controalele in domeniul muncii au loc in conditiile in care, in ultima perioada, tot mai multi angajatori din judetul Prahova au facut testari in masa ale angajatilor si au constatat focare de COVID-19.

Cele mai noi astfel de focare au fost gasite la doua societati comerciale de pe raza judetului.

"La una dintre ele, 36 de angajati au fost confirmati cu SARS-CoV-2, iar la alta, 25. In ambele cazuri s-a dispus testarea intregului personal angajat, reorganizarea activitatii si realizarea dezinfectiei generale" a informat Prefectura Prahova.

Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#itm, #angajati, #mancare, #bautura, #munca, #Amenzi, #coronavirus, #pandemie , #coronavirus