Coronavirus: 18 persoane in carantina, la Constanta. 13 sunt la bordul unei nave

Joi, 27 Februarie 2020, ora 17:53
3958 citiri
Coronavirus: 18 persoane in carantina, la Constanta. 13 sunt la bordul unei nave
Foto: Arhiva Pixabay

Prefectura Constanta a anuntat, joi, ca 18 persoane se afla in carantina la nivelul judetului, in urma masurilor luate pentru prevenirea infectarii cu coronavirus, 13 dintre acestea aflandu-se la bordul unei nave din port, iar cinci intr-un centru amenajat de autoritati in acest sens. Niciuna dintre aceste persoane nu are manifestari clinice.

Prefectura Constanta a transmis, printr-un comunicat de presa, ca joi, ca sunt disponibile doua zone de carantinare pe teritoriul judetului Constanta, iar in total este vorba de 125 de locuri care vor putea fi utilizate daca situatia o va impune.

"In acest moment, cinci persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se afla in carantina in unul dintre cele doua centre amenajate, 13 persoane sunt in carantina la bordul unei nave acostate in Portul Constanta, iar 100 de oameni sunt izolati la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezinta manifestari clinice", se arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca Spitalul Clinic de Boli Infectioase beneficiaza de kiturile pentru identificarea infectarii cu virusul COVID-19. In acelasi timp, s-au facut demersuri pentru achizitionarea mai multor kituri.

De asmenea, in Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" Constanta este aplicat setul de masuri preventive pentru verificarea tuturor cetatenilor care tranziteaza aeroportul.

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca a stabilit masurile necesare pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Astfel, a fost cumparata prima serie de masti de protectie, acestea urmand sa fie repartizate angajatilor care lucreaza cu publicul si care, prin natura locului de munca, intra in contact cu echipajele navelor din porturile maritime.

Totodata, o cantitate de masti si combinezoane de unica folosinta a fost comandata deja, urmand sa fie livrata, pentru a acoperi necesarul si in perioada urmatoare.

O alta masura a reprezentat-o montarea a 50 de dozatoare cu gel antibacterial, in cadrul birourilor care lucreaza cu publicul, pe navele companiei, la sucursalele din subordinea CN APM SA. Alte dozatoare vor fi distribuite, in urmatoarele zile, la portile de intrare in port, cu acces pietonal, respectiv portile 1,2, 3, 5,10bis, porti desemnate de acces si pentru echipajele navelor din portul Constanta, se mai arata in comunicatul Administratiei Porturilor Maritime Constanta.

Vezi si Orban vrea ca medicii sa posteze informatii despre coronavirus, iar el sa vorbeasca cu Facebook si Google de fake-newsuri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#persoane carantina coronavirus constanta , #coronavirus