Coronavirus | Costache: Avem 6 persoane in carantina, in Bucuresti si cam 1.000 la domiciliu. Nu avem niciun caz pozitiv

Luni, 24 Februarie 2020, ora 23:16
9216 citiri
Coronavirus | Costache: Avem 6 persoane in carantina, in Bucuresti si cam 1.000 la domiciliu. Nu avem niciun caz pozitiv

Ministrul Sanatatii Victor Costache a declarat ca sunt sase persoane inca in carantina, iar autoizolati la domiciliu sunt undeva in jur de 1.000 de persoane. Raed Arafat a precizat ca este vorba doar de Bucuresti, referindu-se la cei sase aflati in carantina.

"Avem inca sase persoane in carantina. La domiciliu ar trebui sa fie undeva in jur de 1.000 de persoane", a afirmat Victor Costache, intr-o conferinta de presa, luni, la sediul MAI.

Seful DSU Raed Arafat a adaugat ca in judetul Dolj mai sunt opt persoane in carantina, iar in judetul Galati trei persoane aduse duminica seara.

"Vorbim de Bucuresti, in carantina sunt cele doua persoane, care au plecat, cele venite din Wuhan. Acum avem cele sase aduse din Japonia de pe vasul Diamond Princess. Nu prezinta simptome. Mai avem in judetul Dolj in carantina cele opt persoane. Mai avem in judetul Galati inca trei persoane, care ieri seara au fost preluate pe carantina", a explicat Raed Arafat.

Totodata, ministrul Sanatatii a declarat ca nu exista niciun caz confirmat pe teritoriul Romaniei de infectie cu coronavirus.

"Nu avem niciun caz pozitiv, la acest moment, pe teritoriul Romaniei", a spus Costache.

Informatia despre coronavirus intr-o corporatie, fake news

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", a declarat, luni seara, ca informatia privind o tanara corporatista, la care s-a confirmat coronavirusul este fake news. "In momentul de fata nu exista un caz pe teritoriul Romaniei cu virusul cel nou", a spus el.

"E adevarat ca la Matei Bals am facut o serie de teste si ca toate au iesit negative. Deci stirea este falsa (...) In acest moment nu e niciun test in lucru, pentru ca nu e cazul sa facem o serie de teste. Au fost facute teste. Au fost toate negative. In momentul de fata nu exista un caz pe teritoriul Romaniei cu virusul cel nou", a declarat Streinu Cercel, luni seara.

Si seful DSU, Raed Arafat, a sustinut ca stirea cu corporatista cu coronavirus este falsa si le recomanda cetatenilor sa verifice orice fel de informatie.

"Stiri false au aparut de cateva zile. De oriunde unde citesc informatia, sa o verifice pe site-urile speciale, in niciun caz sa nu creada toate informatiile care nu sunt verificate. Altii poate au un scop in ce fac. Pana nu apare intr-un site oficial, inseamna ca informatia nu e verificata, nu e veridica", a afirmat Arafat.

La randul sau, ministrul de Interne, Marcel Vela a facut un apel catre reprezentantii presei sa dea dovada de responsabilitate.

"Eu fac un apel la dvs. ca sa tratati cu responsabilitate, indiferent de publicatie, ca sa nu raspandim zvonuri care nu sunt reale. De aceea vom constitui un grup de lucru maine. Actul de responsabilitate nu e doar al institutiilor, este si al jurnalistilor. Traim toti in Romania si toti putem scapa de coronavirus sau putem sa avem probleme, indiferent daca suntem politicieni sau daca ne ocupam de un alt obiect de activitate", a spus Vela.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...