Coronavirus: Prima institutie care isi inchide activitatea de relatii cu publicul

Joi, 27 Februarie 2020, ora 18:57
6472 citiri
Coronavirus: Prima institutie care isi inchide activitatea de relatii cu publicul
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a decis ca, incepand de luni, activitatea de relatii cu publicul sa se faca doar prin telefon sau corespondenta postala, avand in vedere necesitatea de a asigura masuri pentru prevenirea si combaterea infectiilor de natura virala si numarul mare de petenti.

Conform unui comunicat transmis joi, ANRP isi va modifica programul de audiente telefonice, va desemna in mod suplimentar persoane calificate si va aloca mai mult timp pentru aceasta activitate, in sprijinul persoanelor care au nevoie de informatii.

Astfel, de luni pana joi, informatiile vor fi oferite telefonic pe toata durata programului de lucru, respectiv de la ora 09.00 la ora 17.00, nu doar de la ora 12.00 la ora 16.00, ca in prezent. Se vor acorda audiente telefonice si in ziua de vineri, in intervalul orar 09.00 - 14.00, precizeaza sursa citata.

"Pentru ca activitatea de informare sa fie eficienta, insistam ca persoanele sa ne contacteze doar la numarul de telefon alocat domeniului de activitate al institutiei care corespunde, punctual, nevoii de informare:

0212009471 - pentru probleme legate de modul de solutionare a dosarelor constituite in temeiul Legii nr. 10/2001;

0212009470 - pentru probleme legate de modul de solutionare a dosarelor constituite in temeiul legilor de fond funciar;

0212009460 - pentru probleme legate de emiterea titlurilor de plata si a certificatelor de detinator de puncte;

0212009485 - pentru probleme legate de modul de solutionare a dosarelor constituite in temeiul Legii nr. 9/1998 si Legii nr. 290/2003;

0212009468 - pentru probleme legate de modul de solutionare a dosarelor constituite de culte religioase si minoritati nationale.

Atragem atentia ca apelarea unui alt numar de telefon decat cel alocat strict unei problematici nu va conduce la primirea unui raspuns si, pe de alta parte, va bloca accesul altor persoane interesate de domeniul respectiv", se mai mentioneaza in comunicat.

ANPR recomanda, in cazul in care se urmareste completarea dosarelor de despagubiri cu documente, transmiterea acestora prin Posta Romana sau alte servicii de curierat, cu confirmare de primire.

"Pentru transmiterea unor documente in copie sau a unor petitii, punem la dispozitie urmatoarele adrese de email:

petitii@anrp.gov.ro - Legea nr. 10/2001;

petitii.ff@anrp.gov.ro - legile fondului funciar;

plati@anrp.gov.ro - emiterea titlurilor de plata si a certificatelor de detinator de puncte;

legea290@anrp.gov.ro;

legea9@anrp.gov.ro;

culte@anrp.gov.ro.

La solicitarea expresa a petentilor, pentru corespondenta electronica primita la adresele de mai sus pana in ora 14:00, vom trimite in aceeasi zi numarul cu care au fost inregistrate documentele/ petitiile. Pentru corespondenta primita dupa ora 14.00, numarul de inregistrare va fi comunicat in ziua urmatoare", mai arata sursa citata.

La sediul ANRP se acorda consiliere unui numar mediu de 750 de persoane, in timp ce alte aproximativ 500 de persoane depun documente la Registratura Generala, aflata in acelasi spatiu, mai precizeaza comunicatul.

Vezi si Orban vrea ca medicii sa posteze informatii despre coronavirus, iar el sa vorbeasca cu Facebook si Google de fake-newsuri

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ANRP program publicul inchis , #coronavirus