Coronavirus | Raed Arafat: Sunt oameni care-si bat joc de masurile autoritatilor, dar e singura solutie sa nu ajungem ca Italia

Miercuri, 11 Martie 2020, ora 07:37
12651 citiri
Coronavirus | Raed Arafat: Sunt oameni care-si bat joc de masurile autoritatilor, dar e singura solutie sa nu ajungem ca Italia
Foto: Arhiva Facebook/ Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Rad Arafat, afirma ca sunt oameni care "isi bat joc" de masurile dispuse de autoritati si reclama ca, dupa inchiderea scolilor, a aparut publicitate la cluburi de vacanta unde copiii ar trebui sa stea impreuna.

Raed Arafat a fost informat ca, dupa decizia autoritatilor de a suspenda cursurile scolare, au aparut reclame care ofera parintilor posibilitatea de a-si lasa copiii la asa-zise "cluburi de vacanta", pentru 100 de lei pe zi. Aceste afaceri fac inutile masurile dispuse de autoritati.

Arafat anunta ca autoritatile iau in calcul inchirierea unor unitati hoteliere in care sa fie cazati, sub paza, cei aflati in carantina institutionalizata.

"Noi luam masura de a inchide scolile ca sa reducem contactul si sa reducem posibilitatea de raspandire si apar reclame pentru cluburile dupa scoala sau cluburile de vacanta, ca sa nu le spuna after school si cu 100 pe zi sa pui copiii toti impreuna acolo. Asta inseamna ca masura pe care am luat-o nu mai are niciun rost", a afirmat Raed Arafat, marti seara, la Antena3.

El a precizat ca o astfel de situatie a fost constatata la Galati, unde Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa interzica functionarea unui astfel de "club".

Raed Arafat a anuntat totodata ca autoritatile iau in calcul inchirierea unor unitati hoteliere sau pensiuni in care sa fie cazati cei aflati in carantina institutionalizata si ca au cerut prefectilor sa gaseasca hoteluri sau pensiuni care sa poata fi inchiriate pentru carantina, sub paza.

"Ati vazut, am avut o persoana carantinata care a devenit pozitiva, aici nu e de glumit. Persoana asta putea sa intre in contact cu nu stiu cate persoane. Persoana care e la Bucuresti, la Gerota, sunt aproape de o suta de contacti.

Sa inteleaga toata lumea: masurile care se iau, chiar daca par dure, inumane, par poate pentru unii injuste, dar e singura solutie sa impiedicam o raspandire rapida si sa trecem de la o faza de inceput rapid la faza in care se afla acum Italia", a mai spus Raed Arafat.

Arafat sustine ca cei care au ales sa plece se pun mai mult in pericol decat daca ar fi stat in casele lor, in Italia.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Raed Arafat oameni autoritati coronavirus , #coronavirus