Coronavirus Romania. Ziua cu trei recorduri negre: cele mai multe cazuri noi, cele mai multe decese si cei mai multi pacienti internati la ATI

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 14:13
6969 citiri
Coronavirus Romania. Ziua cu trei recorduri negre: cele mai multe cazuri noi, cele mai multe decese si cei mai multi pacienti internati la ATI
Recorduri negative in Romania FOTO Pixabay.com

Autoritatile din Romania au raportat miercuri, 7 octombrie 2020, trei recorduri absolute ce privesc evolutia imbolnavirilor in tara noastra. Este vorba despre cele mai multe infectii zilnice (2.958), cele mai multe decese (82) si cel mai mare numar de pacienti internati la ATI (612).

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategica, in urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Recordul anterior a fost inregistrat vineri, 2 octombrie 2020. Autoritatile au raportat atunci 2.343 de infectii zilnice.

82 de morti de coronavirus

Pana la aceasta data, 5.203 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

In intervalul 06.10.2020 (10:00) - 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 barbati si 30 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Ilfov si Bucuresti.

Insa autoritatile spun ca, de fapt, aceasta cifra este urmare a faptului ca a fost actualizata de catre DSP Braila situatia deceselor aferente lunii august si lunii septembrie cu 17 cazuri identificate.

Dintre acestea, un deces au fost inregistrat la categoria de varsta 10-19 de ani, doua decese la categoria 40-49 de ani, opt decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 60-69 ani, 30 de decese la categoria de varsta 70-79 ani si 23 de decese la categoria de peste 80 de ani.

79 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru 3 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati.

Cel mai mare numar de decese a fost inregistrat pe 6 octombrie 2020, cand au fost raportati 73 de morti.

612 pacienti internati la ATI

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.303. Dintre acestea, 612 sunt internate la ATI.

Recordul precedent referitor la numarul pacientilor internati la Terapie Intensiva a fost raportat tot pe 6 octombrie 2020. Atunci 608 erau internati la ATI.

De la inceputul pandemiei, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

CORONAVIRUS Romania. Bilant socant: Suntem aproape de pragul de 3.000 de infectari in 24 de ore. Recorduri la decese si la pacientii internati la ATI

Dr. Radu Tincu, previziune sumbra: "Toate cele 1.400 de paturi de la ATI pentru coronavirus se vor ocupa, la jumatatea lui octombrie"

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#coronavirus Romania, #recorduri negative, #ATI, #decese, #cazuri noi , #coronavirus