Coronavirus: Stare de urgenta in statul New York

Sambata, 07 Martie 2020, ora 22:39
10294 citiri
Coronavirus: Stare de urgenta in statul New York
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a instaurat sambata starea de urgenta pentru a lupta impotriva noului coronavirus, care continua sa se raspandeasca, cu 21 de cazuri noi si un total de 76.

Starea de urgenta face posibila accelerarea procedurilor de achizitie de echipamente si de angajare de personal, exact de ceea ce avem nevoie in prezent, a explicat guvernatorul intr-o conferinta de presa la Albany, informeaza AFP.

Potrivit acestuia, costul luptei cu COVID-19 a fost "probabil" de 30 de milioane de dolari pe saptamana pentru acest stat american.

Guvernatorul a mai anuntat ca in prezent se fac teste pentru coronavirus 24 de ore pe zi, prin aceasta urmarindu-se identificarea cat mai multor cazuri pozitive pentru a le izola si a incetini raspandirea virusului.

Majoritatea persoanelor infectate (57) sunt legate de o comunitate evreiasca ortodoxa din New Rochelle, focar de infectie in comitatul Westchester.

"Westchester este o problema evidenta, vorbim despre contagiune in cadrul grupurilor, iar aceste grupuri tind sa infecteze tot mai multi oameni", a insistat guvernatorul, adaugand ca perioada de carantina de 14 zile pentru cei infectati ar putea fi prelungita.

In fata propagarii virusului, vizitatorii nu mai au voie sa intre in centrele pentru batrani din New Rochelle.

Andrew Cuomo a avertizat si impotriva tentativei comerciantilor de a umfla preturile la anumite produse, indicand ca a profita de penurie in perioada starii de urgenta este ilegal si cei care fac acest lucru risca urmarirea penala.

"Am fost procuror de stat, am inceput deja urmarirea penala" in cazuri similare, a avertizat el, citand informatii de la consumatori despre "o sticla de gel dezinfectant vanduta cu 80 de dolari".

Statele Unite au inregistrat peste 200 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care cel putin 19 fatale, potrivit rapoartelor oficiale centralizate de AFP.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#New York stare urgenta coronavirus, #SUA coronavirus , #coronavirus
Comentarii