Coronavirus: SUA anunta alte patru decese in statul Washington. Bilantul a ajuns la 6 morti

Luni, 02 Martie 2020, ora 22:54
6550 citiri
Coronavirus: SUA anunta alte patru decese in statul Washington. Bilantul a ajuns la 6 morti
Foto: Arhiva Pixabay

Patru oameni au murit in statul american Washington, din cauza infectiei cu coronavirus, bilantul mortilor ajungand la sase, informeaza BBC, citat de News.ro.

Autoritatile au declarat stare de urgenta, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce sambata a fost raportat primul deces al unui american din cauza coronavirusului, un barbat de aproximativ 50 de ani care suferea si de alte afectiuni.

Cinci dintre cele sase decese au fost inregistrate in regiunea orasului Seattle, unde sunt confirmate 18 cazuri de infectare cu coronavirus.

Potrivit specialistilor care au studiat primele doua decese in statul Washington, virusul ar fi putut sa se raspandeasca deja de cateva saptamani, sugerand ca pana la 1.000 de oameni ar fi infectati.

In Seattle, mai multe scoli au fost inchise, luni, ca masura de precautie.

Primele decese

Un barbat peste 70 de ani a murit, sambata, in regiunea orasului Seattle (Statele Unite), dupa ce a contractat noul coronavirus, acesta fiind al doilea deces provocat de Covid-19 in Statele Unite, in timp ce primul caz a fost confirmat la New York.

Pacientul a murit la spitalul Evergreen Health din Kirkland, la marginea orasului Seattle, unde fusese confirmat sambata primul deces provocat de noul coronavirus in Statele Unite, cel al unui barbat trecut de 50 de ani, informeaza AFP.

Vezi si SUA impun restrictii de calatorie dupa primul deces din cauza coronavirusului

Batranul decedat este unul dintre cele patru cazuri noi anuntate duminica de agentia sanitara din comitatul King, unde se gaseste orasul Seattle, in extremitatea nord-vestica a tarii. Ceilalti trei pacienti erau un septuagenar, un octogenar si un nonagenar, toti cu probleme de sanatate anterioare.

Mai multe dintre aceste cazuri nu au vreo legatura cunoscuta cu o persoana care a calatorit in strainatate intr-o zona afectata de virus, ceea ce sugereaza ca noul coronavirus se raspandeste in prezent in randul populatiei americane.

Tot duminica, autoritatile din statul New York au declarat ca un prim caz de contaminare cu coronavirus a fost diagnosticat oficial la New York, la o femeie de circa 30 de ani care a efectuat recent o vizita in Iran.

Pacienta, care a acuzat dificultati de respiratie, dar a carei stare nu este considerata grava, este in prezent izolata la domiciliu.

"Am spus inca de la inceput ca nu era decat o chestiune de timp inainte de identificarea unui caz de coronavirus la New York", a declarat primarul metropolei, Bill de Blasio, intr-un comunicat, citat de Agerpres.

Alte cazuri confirmate au fost anuntate duminica in Rhode Island (1) si Florida (2).

Desi numarul de cazuri ramane inca scazut in Statele Unite, se multiplica criticile la adresa aparentei lipse de pregatire logistica a autoritatilor americane, care au testat oficial pana in prezent doar 472 de persoane, potrivit CDC.

De asemenea, cativa experti au deplans lentoarea autoritatilor sanitare in distribuirea kiturilor de depistare a coronavirusului.

Potrivit vicepresedintelui Mike Pence, mandatat de Donald Trump sa conduca echipa de gestionare a crizei, peste 15.000 de kituri au fost introduse pe piata in acest weekend, iar guvernul lucreaza cu un furnizor pentru a produce alte 50.000.

Sambata, presedintele Donald Trump a aparat felul in care a fost gestionata criza coronavirusului in Statele Unite, felicitandu-se in special pentru faptul ca a interzis foarte devreme (2 februarie) intrarea pe teritoriul american a persoanelor care au calatorit in China in timpul celor doua saptamani anterioare.

Sambata, Mike Pence a anuntat aceleasi dispozitii in ceea ce priveste Iranul si i-a sfatuit pe cetatenii americani sa nu mearga in zonele cele mai afectate din Italia si Coreea de Sud.

Casa Alba a cerut Congresului o finantare de 2,5 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei, insa opozitia democratica estimeaza ca este nevoie de o suma cu mult mai mare, de 8,5 miliarde de dolari.

Vezi si Un reprezentat OMS il critica pe Trump: Discursul sau despre coronavirus a fost incoerent

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#morti coronavirus SUA, #contaminari coronavirus SUA New York, #New York coronavirus, #epidemie coronavirus SUA , #coronavirus