Cum suporta argesenii prima zi de restrictii dure in judetul lor

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 13:53
2969 citiri
Cum suporta argesenii prima zi de restrictii dure in judetul lor
Foto: captura Digi 24

Judetul Arges a impus noi restrictii, precum masca in aer liber si mai putini calatori in transportul in comun inainte de hotararea Comitetului National. O parte dintre restrictii au intrat in vigoare de azi, iar politistii au fost trimisi in strada, sa le aminteasca oamenilor ca trebuie sa respecte noi reguli.

Masura autoritatilor din Pitesti presupune ca nicio persoana sa nu stea in picioare in autobuz si sa se ocupe doar locurile de pe scaune.

In microbuze, regulile noi care interzic calatoria in picioare sunt deja respectate.

Maxi-taxi-urile nu opresc in statii, daca toate locurile pe scaune sunt ocupate,

calatorii se plang ca le e greu sa stea in soare in statii, cu masca pe fata, si microbuzele sa treaca pe langa ei, pentru ca sunt pline.

Soferii spun ca daca vad oameni in statie pe care nu ii pot lua, isi suna colegii sa vina mai repede si ca pana acum nu au avut incidente, toti oamenii s-au conformat, nu a fortat nimeni urcarea in microbuz.

Nu doar microbuzele au fost verificate, ci si taxiurile si masinile de scoala de soferi.

Politistii opresc chiar si instructor auto, pentru a le reaminti prevederile legii.

"V-am oprit sa va readucem aminte prevederile legii, portul mastii si dvs ca instructor, si elevul, va rugam sa purtati masca corespunzator, da?", ii spune politistul rutier unui instructor auto, in materialul realizat de Digi24.

Madalina Epure, purtatorul de cuvant al IPJ Arges: "Sanctiunile prevazute de Legea 55 sunt cuprinse intre 1.500 si 5.000 de lei."

Politistii vor verifica si terasele, daca respecta noul program de functionare si vor face controale si la evenimentele private, care trebuie sa respecte de acum acelasi regim.

Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Câți români care dețin mașini electrice au un singur autoturism. "Încă două termice, orice s-ar întâmpla, am cu ce să mă mișc"
Cei mai mulți șoferi sunt de acord că mașinile electrice sunt ideale pentru deplasări în oraș. Totuși nu toată lumea își permite să întrețină două sau mai multe mașini cu toate...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#coronavirus, #pandemie, #restrictii, #masca sanitara, #Arges, #soferi, #microbuze, #scoala de soferi , #coronavirus