Cupluri care s-au despartit in timpul pandemiei. "Covidul a pus capat casniciei noastre"

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 00:54
4304 citiri
Cupluri care s-au despartit in timpul pandemiei. "Covidul a pus capat casniciei noastre"
FOTO Unsplash

Cupluri din intreaga lume au divortat sau s-au despartit in urma pandemiei de COVID-19, cu toate ca inainte se considerau fericite impreuna. Unii au dat vina pe stresul cauzat de virus, iar altii spun ca doar au fost evidentiate vechile probleme.

BBC a adunat mai multe confesiuni de la oamenii care au decis sa puna capat relatiei in ultimele luni, dezvaluind motivele pe care le-au invocat.

"Am aflat in timpul carantinei ca sotul meu are o iubita. L-am confruntat, iar tot ce a putut sa spuna a fost ca nu trebuia sa imi permit sa umblu in telefonul lui. A fost o lovitura mare pentru mine. Cred ca vrea sa divortam", spune Reni, din Nigeria.

Ea a mai spus ca, in mod normal, ar fi fost prea ocupata ca sa observe comportamentul rece al sotului ei, care a determinat-o sa ii verifice telefonul. Mai spune ca divortul nu este neaparat o optiune, parintii ei fiind crestini care nu cred in divort sau in separare.

Acestia i-au spus ca ar trebui sa ramana alaturi de sotul ei indiferent de ceea ce a facut.

Trezindu-se inchisi in case impreuna, peste noapte, multi oameni au inceput sa simta presiune, jongland cu ingrijirea copiilor, treburile casnice si serviciul, la pachet cu grijile privind sanatatea, banii, dar si criza mondiala in general. In plus, numarul cuplurilor care apeleaza la consiliere a crescut in timpul carantinei, potrivit sursei citate.

"In mod normal, la sedintele de consiliere venea cate o persoana. De la inceputul pandemiei exista o schimbare vizibila, au venit tot mai multe cupluri impreuna", a spus Rebecca Pender, presedintele Asociatiei Internationale a Consilierilor in Casatorie si Familie.

Marini Feuerman, psihoterapeut in Florida, observa acelasi lucru: "Cuplurile se cearta mai nou din cauza impartirii treburilor casnice, in special cand sunt oameni care trebuie sa aiba si grija de copii si sa lucreze si de acasa".

Rafaela Carolina Ferreira Schmidt, in varsta de 41 de ani, din Brazilia, a declarat ca a divortat dupa 12 ani de casnicie, pe care i-a considerat fericiti. Ea spune ca punctul culminant a fost in timpul carantinei.

"In mare parte, au fost 12 ani frumosi petrecuti impreuna. Dar pandemia nu a adus nimic bun. Ne-am trezit intr-o relatie in care trebuia sa stam 24 din 24 impreuna, cu doi copii in grija, incercand amandoi sa lucram de acasa de la un singur birou. Au fost momente de furie si am inceput sa ne blamam unul pe altul. Eu am luat foarte in serios purtatul mastii, incercam sa pun hainele la spalat imediat cum intram in casa si sa fac un dus, dar el nu era de acord cu toate astea si incepeam sa ne certam. Acum mi se pare amuzant, dar atunci eram amandoi foarte nervosi", povesteste Rafaela.

Un sondaj organizat de cercetatorii din Marea Britanie in aprilie a aratat ca aproape un sfert dintre oamenii care au participat au considerat ca carantina a pus o presiune suplimentara asupra relatiei lor.

Un alt sondaj efectuat in iulie arata ca 8% dintre participanti au declarat ca dupa lockdown au realizat ca trebuie sa isi incheie relatia, pe cand 43% au spus ca acest eveniment i-a apropiat.

Avocatii din Marea Britanie si din Statele Unite ale Americii au declarat ca cererile pe care le-au primit de la oamenii care vor sa divorteze au crescut semnificativ. O firma de avocatura din Washington DC a inregistrat o crestere cu 70% a cererilor in octombrie 2020, comparativ cu octombrie 2019.

Kieron Byatt, un muzician din Australia, era impreuna cu iubia sa de noua ani. Acestia s-au despartit dupa perioada carantinarii, sustinand ca totul devenise foarte monoton si ca nu mai simteau decat rutina.

"Am trecut de la discutiile de la inceputul anului, cand ne doream sa ne cumparam o casa impreuna, la despartire in doar cateva luni", spune Kieton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
Cântăreața Alina Sorescu (37 de ani) se află în plin proces de divorț de Alexandru Ciucu (47 de ani), cel care este tatăl celor două fetițe ale fostului cuplu. Designerul se pare că și-a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#cupluri, #pandemie, #Covid 19, #carantina, #divort, #despartire , #coronavirus