Dambovita: 13 angajati ai unui laborator de dulciuri, diagnosticati cu Covid-19. Au intrat in contact cu 68 de persoane

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 16:26
2871 citiri
Dambovita: 13 angajati ai unui laborator de dulciuri, diagnosticati cu Covid-19. Au intrat in contact cu 68 de persoane
Foto: Hepta.ro

Un numar de 13 angajati ai unei unui laborator de productie a dulciurilor care opereaza mai multe cofetarii din municipiul Targoviste au fost diagnosticati cu COVID-19, niciunul dintre acestia neprezentand simptomele bolii . Ei au fost testati dupa ce doi colegi au fost confirmati ca fiind purtatori ai virusului in urma cu cinci zile. Conform DSP Dambovita, cei 13 salariati au intrat in contact direct cu 68 de persoane.

Potrivit datelor furnizate miercuri de DSP Dambovita, testarea salariatilor cofetariei respective a fost facuta la initiativa conducerii laboratorului de dulciuri, dupa ce in zilele de 24 si 25 iunie doi angajati au fost diagnosticati, acestia prezentand simptomele bolii.

"La initiativa conducerii respectivului laborator de cofetarie, in data de 29 iunie 2020 a fost demarata actiunea de testare profilactica a 47 de salariati, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Actiunea de testare profilactica a fost determinata de cele 2 cazuri index, simptomatice, aparute in cadrul societatii in zilele de 24 si 25 iunie 2020. Ancheta epidemiologica demarata de catre Directia de Sanatate Publica Dambovita a identificat pana la acest moment, un numar de 68 de contacti directi", se aeata intr-un comunicat remis News.ro de DSP Dambovita.

Toti pacientii pozitivi au fost internati la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, iar contactii directi a acestora si membrii de familie sunt izolati la domiciliu.

In plus, s-a dispus intreruperea activitatii laboratorului de productie si a unitatilor de desfacere, pentru o perioada de 14 zile, efectuarea dezinfectiei terminale la nivelul tuturor spatiilor comune, a liniilor de productie si a mijloacelor de transport, asigurarea de echipamente de protectie in cantitate suficienta pentru intregul personal.

Totodata, DSP Dambovita a amendat cu 10.000 de lei laboratorul de productie a dulciurilor pentru neconformitatile identificate ca urmare a controlului igienico-sanitar si a impus societatii comerciale ca in regim de urgenta, sa aplice toate masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#coronavirus, #Dambovita, #Targoviste, #laborator de dulciuri, #cofetarii , #coronavirus